Αθήνα

Αθήνα Facebook Twitter
0

Από τις κερκίδες του ανοιχτού θεάτρου του Παπάγου απολαμβάνω την καλύτερη Αθήνα που θα μπορούσα να έχω / η Αρλέτα τραγουδάει τα «Ήσυχα βράδια» κι αυτός ο στίχος «κι η Αθήνα θα ανάβει σαν μεγάλο καράβι που θα 'σαι μέσα κι εσύ» πάντα με διαπερνάει σαν ηλεκτρικό ρεύμα γιατί είναι μια ύπουλα τρυφερή υπενθύμιση της μεγαλοσύνης των πόλεων / οι μεγάλες πόλεις, παρά τα κλισέ περί μοναξιάς και αλλοτρίωσης, θα παραμείνουν οι καλύτερες (και οι μεγαλύτερες) αγκαλιές που διαθέτουμε / κι αυτός ο στίχος της Μαριανίνας Κριεζή είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους γουρλώνουν τα μάτια τους όταν πολύ φυσικά μού βγαίνει να πω ότι ναι, την αγαπάω την Αθήνα, κι αυτή η αγάπη πάει πολύ πέρα από την ομορφιά των πραγμάτων / πάμε τώρα στα γεγονότα, οι καλοκαιρινές αμπελοφιλοσοφίες μόλις έλαβαν τέλος / και για τέλος Ιουλίου έχουμε μπόλικα γεγονότα / μπορεί να το διαβάσατε, οι ιδιοκτήτες των δύο «επίμαχων» πολυκατοικιών της Διονυσίου Αρεοπαγίτου δικαιώθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας / αυτό σημαίνει πως ο κρατικός «τσαμπουκάς» του υπουργείου Πολιτισμού προσγειώθηκε λίγο ανώμαλα / είναι σχεδόν σίγουρο πως τέτοιου είδους αποφάσεις θα περνούσαν πολύ άνετα σε συγκλονιστικές δημοκρατίες τύπου Κίνας ή Βόρειας Κορέας, αλλά εδώ (ευτυχώς) είναι Ελλάδα / τώρα το υπουργείο θα πρέπει να διαπραγματευτεί απευθείας με τους ιδιοκτήτες αλλά η πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για «μεταφορά» της πρόσοψης σε άλλα κτίρια δεν βλέπω να πολυπροχωράει / στο Γκάζι επιτέλους τελείωσε η διαμόρφωση και του δεύτερου τμήματος της πλατείας πίσω από την Τεχνόπολη / αυτά είναι τα καλά νέα / γιατί η ανάπλαση της οδού Περσεφόνης εξελίσσεται σ' ένα τεράστιο ανέκδοτο / ναι μεν μεγάλωσαν τα πεζοδρόμια, αλλά αμέσως απλώθηκαν εκεί τα τραπεζοκαθίσματα των ρεστοράν / είναι σαν να έγινε κατά παραγγελία τους / ο Δήμος λέει ότι επεμβαίνει όσο μπορεί / προφανώς για να εξευμενίσει τους μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι τραβάνε τα μαλλιά τους με κάθε ευκαιρία / άρχισαν τα έργα στα δύο κτίρια που στέγαζαν τη Habitat της οδού Κολοκοτρώνη / ήδη στο ένα εκ των δύο έκλεισε θέση ένα ακόμα H&M / τέλη Αυγούστου ξαναρχίζουν τα δρομολόγια του μετρό στο αεροδρόμιο / που σημαίνει ότι ανοίγουν οι ενδιάμεσοι σταθμοί, ενώ μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου εγκαινιάζεται ο σταθμός του Νομισματοκοπείου και μέχρι τέλος του χρόνου κορδέλες και στο σταθμό Χολαργός / και το 2010 σειρά παίρνουν τα νότια προάστια.

Αθήνα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αθήνα: Πως γλύτωσε από την μπουλντόζα ένα ιστορικό κτίριο της πόλης

Πολιτισμός / Πώς ένα ιστορικό κτίριο της Αθήνας γλίτωσε από την μπουλντόζα

Όσα αναφέρουν στη LiFO επιστήμονες από τις δύο οργανώσεις που προσέφυγαν στο ΣτΕ, ζητώντας να αποτραπεί η κατεδάφιση μιας μεσοπολεμικής κατοικίας και να χαρακτηριστεί το κτίριο διατηρητέο.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Αυτοψία Μπακογιάννη σε «πάρκο τσέπης» στο Παγκράτι: «Θύμωσα πολύ με την εγκατάλειψη»

Αθήνα / Αυτοψία Μπακογιάννη σε «πάρκο τσέπης» στο Παγκράτι: «Θύμωσα πολύ με την εγκατάλειψη»

Με ένα βίντεο – αυτοψία σε ένα από τα πάρκα τσέπης που δημιουργήθηκαν επί των ημερών του, ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, καταδεικνύει ότι έχουν αφεθεί χωρίς φροντίδας
LIFO NEWSROOM
Το 28ο Παζάρι Βιβλίου επιστρέφει στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Αθήνα / Το 28ο Παζάρι Βιβλίου επιστρέφει στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.), το παζάρι συνεχίζει την παράδοσή του για 28η χρονιά, προωθώντας την πρόσβαση στη γνώση και την ανάγνωση
LIFO NEWSROOM