Beach house in winter

Beach house in winter Facebook Twitter
Balux Café
0

* Στο Balux Café,στα νότια προάστια στην παραλία τουΑστέρα της Γλυφάδας, εφαρμόζουν μια νέαιδέα: Μια προσομοίωση ενός μεγάλου beach house που περιλαμβάνει από καθιστικόκαι τραπεζαρία, μέχρι υπνοδωμάτιο καιβιβλιοθήκη αλλά και playroom με ηλεκτρονικά παιχνίδια.Τα πρωινά της Κυριακής απολαμβάνειςένα εκπληκτικό breakfast απόpancakes μέχρι φρεσκοψημένο κρουασάν μεκρέμα μιλφέιγ και φράουλες πάνω στηθάλασσα. Μεσημέρι και βράδυ επιλέγειςαπό τη διεθνή κουζίνα χωνάκια πίτσαςμε μοτσαρέλα και ντομάτα, noodlesμε φιλετάκια μοσχαρίσια, λαχανικά σοτέ,σόγια και τζίντζερ. Balux Cafe:λεωφ. Ποσειδώνος Β58,Αστέρας Γλυφάδας, 210 8983577.

*Ο«Τζίτζικας και Μέρμηγκας» δενεπαναπαύονται. Ξεκίνησαν εδώ και χρόνιανα σερβίρουν ποικιλία από νόστιμαμεζεδάκια στο Χαλάνδρι, κατηφόρισανστα Πατήσια σε όμορφο χώρο που παραπέμπεισε παραδοσιακό μπακάλικο. Ακολούθησετο κέντρο της Αθήνας με μια cozyκαλόγουστη αίθουσα και τώρα επελαύνουνστα βόρεια προάστια, και πιο συγκεκριμέναστην Κηφισιά. Εκεί, σύντομα μια καινούργιαταβέρνα θα εμφανιστεί με ένα φρέσκομενού.

*Καινούργια πιάτα βγαίνουναπό την κουζίνα του PigPong στην Μπιφτεκούπολη της Γλυφάδας.Ποικιλία από καλαμάκια που παίζουν απόμοσχαρίσιο steak ή λαχανικά αλλά και πιοπροχωρημένα με λουκάνικο και αρνί καιένα καινούργιο burger από αρνί - μοσχάριμε κατσικίσιο τυρί. Η μεγάλη ποικιλίαορεκτικών παραμένει στο μενού όπως καιη ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών όπουπροσφέρονται όλα και στο ¼ τηςποσότητας και της τιμής, καθώς και μιασειρά μπίρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες.Οι τιμές παραμένουν στην πολύ καλή σχέσηποιότητας/τιμής. Κωνσταντινουπόλεως8, Γλυφάδα, 210 8940430.

*Extremegourmet:Όλοι προσπαθούν να προσαρμόσουν τιςσυνήθειές τους σε συνθήκες οικονομικήςκρίσης, γιατί όχι και οι φανατικοίοινόφιλοι; Μια τέτοια συζήτηση έχειαρχίσει στις ΗΠΑ που ήδη δοκιμάζονταιαπό την κρίση. Το ερώτημα είναι ποιεςθα ήταν οι προδιαγραφές ενός κρασιούκατάλληλου για δύσκολες περιόδους. Ητιμή του, που θα πρέπει να είναι όχι μόνοπροσιτή αλλά να δίνει και μια ιδιαίτερακαλή σχέση τιμής ποιότητας, είναι ίσωςτο πρώτο χαρακτηριστικό που θα αναζητήσεικανείς αλλά όχι το μοναδικό. Παράλληλαθα πρέπει το ίδιο το κρασί να έχει έναχαρακτήρα κατευναστικό. Να είναιενδιαφέρον αλλά όχι κουραστικά πολύπλοκο,να σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα χωρίςνα σε προβληματίζει. «Εφόσον όλοιέχουμε το δικό μας comfortfood,για τι να μην έχουμε και το προσωπικόμας comfortwine»αναρωτιόταν η WSJσε πρόσφατο άρθρο της.

WINE LIST

Απότο Κτήμα Βιβλία Χώρα στις πλαγιές τουΠαγγαίου Όρους παράγεται το κρασί Όβηλοςλευκός. Η είδηση αφορά το διαγωνισμόπου διοργανώνεται στο Λονδίνο από τοέγκυρο περιοδικό οίνου «DecanterWineMagazine»όπου ο Οβηλος βραβεύτηκε με RagionalTrophyκαλύτερο λευκό κρασί της Ελλάδας. ΟΟβηλος λευκός είναι φτιαγμένος από τιςποικιλίες ασύρτικο και semillon,και ζυμώνεται σε δρύινα βαρέλια για έξιμήνες. Η ιδιαιτερότητά του βρίσκεταιστη μοναδικότητα της σύνθεσής του καιστην ανάδειξη των χαρακτηριστικών τηςπεριοχής που το γέννησε. Αξίζει νασημειωθεί ότι στο φετινό διαγωνισμόσυμμετείχαν 9.210 οίνοι από όλο τον κόσμο,που θεωρείται συμμετοχή ρεκόρ, αλλάμόνο το 2,84% πήρε βραβείο με χρυσό μετάλλιοή Trophy.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ