Beach house in winter

Beach house in winter Facebook Twitter
Balux Café
0

* Στο Balux Café,στα νότια προάστια στην παραλία τουΑστέρα της Γλυφάδας, εφαρμόζουν μια νέαιδέα: Μια προσομοίωση ενός μεγάλου beach house που περιλαμβάνει από καθιστικόκαι τραπεζαρία, μέχρι υπνοδωμάτιο καιβιβλιοθήκη αλλά και playroom με ηλεκτρονικά παιχνίδια.Τα πρωινά της Κυριακής απολαμβάνειςένα εκπληκτικό breakfast απόpancakes μέχρι φρεσκοψημένο κρουασάν μεκρέμα μιλφέιγ και φράουλες πάνω στηθάλασσα. Μεσημέρι και βράδυ επιλέγειςαπό τη διεθνή κουζίνα χωνάκια πίτσαςμε μοτσαρέλα και ντομάτα, noodlesμε φιλετάκια μοσχαρίσια, λαχανικά σοτέ,σόγια και τζίντζερ. Balux Cafe:λεωφ. Ποσειδώνος Β58,Αστέρας Γλυφάδας, 210 8983577.

*Ο«Τζίτζικας και Μέρμηγκας» δενεπαναπαύονται. Ξεκίνησαν εδώ και χρόνιανα σερβίρουν ποικιλία από νόστιμαμεζεδάκια στο Χαλάνδρι, κατηφόρισανστα Πατήσια σε όμορφο χώρο που παραπέμπεισε παραδοσιακό μπακάλικο. Ακολούθησετο κέντρο της Αθήνας με μια cozyκαλόγουστη αίθουσα και τώρα επελαύνουνστα βόρεια προάστια, και πιο συγκεκριμέναστην Κηφισιά. Εκεί, σύντομα μια καινούργιαταβέρνα θα εμφανιστεί με ένα φρέσκομενού.

*Καινούργια πιάτα βγαίνουναπό την κουζίνα του PigPong στην Μπιφτεκούπολη της Γλυφάδας.Ποικιλία από καλαμάκια που παίζουν απόμοσχαρίσιο steak ή λαχανικά αλλά και πιοπροχωρημένα με λουκάνικο και αρνί καιένα καινούργιο burger από αρνί - μοσχάριμε κατσικίσιο τυρί. Η μεγάλη ποικιλίαορεκτικών παραμένει στο μενού όπως καιη ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών όπουπροσφέρονται όλα και στο ¼ τηςποσότητας και της τιμής, καθώς και μιασειρά μπίρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες.Οι τιμές παραμένουν στην πολύ καλή σχέσηποιότητας/τιμής. Κωνσταντινουπόλεως8, Γλυφάδα, 210 8940430.

*Extremegourmet:Όλοι προσπαθούν να προσαρμόσουν τιςσυνήθειές τους σε συνθήκες οικονομικήςκρίσης, γιατί όχι και οι φανατικοίοινόφιλοι; Μια τέτοια συζήτηση έχειαρχίσει στις ΗΠΑ που ήδη δοκιμάζονταιαπό την κρίση. Το ερώτημα είναι ποιεςθα ήταν οι προδιαγραφές ενός κρασιούκατάλληλου για δύσκολες περιόδους. Ητιμή του, που θα πρέπει να είναι όχι μόνοπροσιτή αλλά να δίνει και μια ιδιαίτερακαλή σχέση τιμής ποιότητας, είναι ίσωςτο πρώτο χαρακτηριστικό που θα αναζητήσεικανείς αλλά όχι το μοναδικό. Παράλληλαθα πρέπει το ίδιο το κρασί να έχει έναχαρακτήρα κατευναστικό. Να είναιενδιαφέρον αλλά όχι κουραστικά πολύπλοκο,να σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα χωρίςνα σε προβληματίζει. «Εφόσον όλοιέχουμε το δικό μας comfortfood,για τι να μην έχουμε και το προσωπικόμας comfortwine»αναρωτιόταν η WSJσε πρόσφατο άρθρο της.

WINE LIST

Απότο Κτήμα Βιβλία Χώρα στις πλαγιές τουΠαγγαίου Όρους παράγεται το κρασί Όβηλοςλευκός. Η είδηση αφορά το διαγωνισμόπου διοργανώνεται στο Λονδίνο από τοέγκυρο περιοδικό οίνου «DecanterWineMagazine»όπου ο Οβηλος βραβεύτηκε με RagionalTrophyκαλύτερο λευκό κρασί της Ελλάδας. ΟΟβηλος λευκός είναι φτιαγμένος από τιςποικιλίες ασύρτικο και semillon,και ζυμώνεται σε δρύινα βαρέλια για έξιμήνες. Η ιδιαιτερότητά του βρίσκεταιστη μοναδικότητα της σύνθεσής του καιστην ανάδειξη των χαρακτηριστικών τηςπεριοχής που το γέννησε. Αξίζει νασημειωθεί ότι στο φετινό διαγωνισμόσυμμετείχαν 9.210 οίνοι από όλο τον κόσμο,που θεωρείται συμμετοχή ρεκόρ, αλλάμόνο το 2,84% πήρε βραβείο με χρυσό μετάλλιοή Trophy.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πειράζει να βάλουμε αβοκάντο στη χωριάτικη;»

Radio Lifo / «Πειράζει να βάλουμε αβοκάντο στη χωριάτικη;»

Μπορούμε να μιλάμε για ελληνικότητα στην κουζίνα χωρίς να γινόμαστε φολκλόρ; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συζητά με τον πολυταξιδεμένο μάγειρα Γιώργο Βενιέρη που, μεταξύ άλλων, ερευνά την κουζίνα των «πειρατών του Αιγαίου» και εμπνέεται από το fusion.
THE LIFO TEAM
«Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούν να μας ταΐσουν οι σεφ

Γεύση / «Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούμε να μας ταΐσουν οι σεφ

Πήραμε τηλέφωνο τις αγαπημένες μας μαγείρισσες και τους μάγειρες της Αθήνας (και όχι μόνο), τους πετύχαμε στη λαϊκή, τους ρωτήσαμε τι βρήκαν ωραίο, τι ήταν μάπα και τι καλό θα μας μαγειρέψουν τους επόμενους μήνες.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET «ταξιδεύει» τον Παναγιώτη Ορφανίδη σε μια από τις πιο αγαπημένες της οινοπαραγωγικές περιοχές, μοιράζεται ιστορίες από το τελευταίο της ταξίδι εκεί και εξηγεί με απλά λόγια τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Με το λούπινο από τις μοβ ισλανδικές πεδιάδες μέχρι τα χωράφια της Μεσσηνίας

Nothing Days / Το λούπινο που άλλαξε το τοπίο της Ισλανδίας και σχεδόν εξαφανίστηκε από τα χωράφια της Μεσσηνίας

Το όσπριο που οι Νοτιοαμερικανοί κάνουν vegan σεβίτσε και έθρεψε γενιές Ελλήνων έχει βγει πια από τη διατροφή μας. Οι πεδιάδες της Ισλανδίας γίνονται ένα απέραντο μοβ από αυτό, είναι η μόνη χώρα που το έχει σε αφθονία και δεν το τρώει.
M. HULOT
Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Γεύση / Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Ο εξωτερικός χώρος του Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης μετατράπηκε σε ένα «σκηνικό θεάτρου», όπου οι σημερινοί επαγγελματίες της αγοράς και της γαστρονομίας αναπαρήγαγαν την αγορά των προγόνων τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΚΑΝΙΑ
Τα παραδοσιακά παριανά γλυκά του Πάσχα

Γεύση / Τα πασχαλινά και τυρένια γλυκά της Πάρου

Τρεις Παριανές μπήκαν στην κουζίνα και μας ετοίμασαν παραδοσιακά γλυκά με μυζήθρα που κρατούν ακόμα τα σκήπτρα στα τραπέζια του νησιού, μας έδωσαν τις συνταγές για τα ραφιόλια, τα μελιτίνια και μια γλυκιά μυζηθρόπιτα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ