Beach house in winter

Beach house in winter Facebook Twitter
Balux Café
0

* Στο Balux Café,στα νότια προάστια στην παραλία τουΑστέρα της Γλυφάδας, εφαρμόζουν μια νέαιδέα: Μια προσομοίωση ενός μεγάλου beach house που περιλαμβάνει από καθιστικόκαι τραπεζαρία, μέχρι υπνοδωμάτιο καιβιβλιοθήκη αλλά και playroom με ηλεκτρονικά παιχνίδια.Τα πρωινά της Κυριακής απολαμβάνειςένα εκπληκτικό breakfast απόpancakes μέχρι φρεσκοψημένο κρουασάν μεκρέμα μιλφέιγ και φράουλες πάνω στηθάλασσα. Μεσημέρι και βράδυ επιλέγειςαπό τη διεθνή κουζίνα χωνάκια πίτσαςμε μοτσαρέλα και ντομάτα, noodlesμε φιλετάκια μοσχαρίσια, λαχανικά σοτέ,σόγια και τζίντζερ. Balux Cafe:λεωφ. Ποσειδώνος Β58,Αστέρας Γλυφάδας, 210 8983577.

*Ο«Τζίτζικας και Μέρμηγκας» δενεπαναπαύονται. Ξεκίνησαν εδώ και χρόνιανα σερβίρουν ποικιλία από νόστιμαμεζεδάκια στο Χαλάνδρι, κατηφόρισανστα Πατήσια σε όμορφο χώρο που παραπέμπεισε παραδοσιακό μπακάλικο. Ακολούθησετο κέντρο της Αθήνας με μια cozyκαλόγουστη αίθουσα και τώρα επελαύνουνστα βόρεια προάστια, και πιο συγκεκριμέναστην Κηφισιά. Εκεί, σύντομα μια καινούργιαταβέρνα θα εμφανιστεί με ένα φρέσκομενού.

*Καινούργια πιάτα βγαίνουναπό την κουζίνα του PigPong στην Μπιφτεκούπολη της Γλυφάδας.Ποικιλία από καλαμάκια που παίζουν απόμοσχαρίσιο steak ή λαχανικά αλλά και πιοπροχωρημένα με λουκάνικο και αρνί καιένα καινούργιο burger από αρνί - μοσχάριμε κατσικίσιο τυρί. Η μεγάλη ποικιλίαορεκτικών παραμένει στο μενού όπως καιη ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών όπουπροσφέρονται όλα και στο ¼ τηςποσότητας και της τιμής, καθώς και μιασειρά μπίρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες.Οι τιμές παραμένουν στην πολύ καλή σχέσηποιότητας/τιμής. Κωνσταντινουπόλεως8, Γλυφάδα, 210 8940430.

*Extremegourmet:Όλοι προσπαθούν να προσαρμόσουν τιςσυνήθειές τους σε συνθήκες οικονομικήςκρίσης, γιατί όχι και οι φανατικοίοινόφιλοι; Μια τέτοια συζήτηση έχειαρχίσει στις ΗΠΑ που ήδη δοκιμάζονταιαπό την κρίση. Το ερώτημα είναι ποιεςθα ήταν οι προδιαγραφές ενός κρασιούκατάλληλου για δύσκολες περιόδους. Ητιμή του, που θα πρέπει να είναι όχι μόνοπροσιτή αλλά να δίνει και μια ιδιαίτερακαλή σχέση τιμής ποιότητας, είναι ίσωςτο πρώτο χαρακτηριστικό που θα αναζητήσεικανείς αλλά όχι το μοναδικό. Παράλληλαθα πρέπει το ίδιο το κρασί να έχει έναχαρακτήρα κατευναστικό. Να είναιενδιαφέρον αλλά όχι κουραστικά πολύπλοκο,να σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα χωρίςνα σε προβληματίζει. «Εφόσον όλοιέχουμε το δικό μας comfortfood,για τι να μην έχουμε και το προσωπικόμας comfortwine»αναρωτιόταν η WSJσε πρόσφατο άρθρο της.

WINE LIST

Απότο Κτήμα Βιβλία Χώρα στις πλαγιές τουΠαγγαίου Όρους παράγεται το κρασί Όβηλοςλευκός. Η είδηση αφορά το διαγωνισμόπου διοργανώνεται στο Λονδίνο από τοέγκυρο περιοδικό οίνου «DecanterWineMagazine»όπου ο Οβηλος βραβεύτηκε με RagionalTrophyκαλύτερο λευκό κρασί της Ελλάδας. ΟΟβηλος λευκός είναι φτιαγμένος από τιςποικιλίες ασύρτικο και semillon,και ζυμώνεται σε δρύινα βαρέλια για έξιμήνες. Η ιδιαιτερότητά του βρίσκεταιστη μοναδικότητα της σύνθεσής του καιστην ανάδειξη των χαρακτηριστικών τηςπεριοχής που το γέννησε. Αξίζει νασημειωθεί ότι στο φετινό διαγωνισμόσυμμετείχαν 9.210 οίνοι από όλο τον κόσμο,που θεωρείται συμμετοχή ρεκόρ, αλλάμόνο το 2,84% πήρε βραβείο με χρυσό μετάλλιοή Trophy.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ