Beach house in winter

Beach house in winter Facebook Twitter
Balux Café
0

* Στο Balux Café,στα νότια προάστια στην παραλία τουΑστέρα της Γλυφάδας, εφαρμόζουν μια νέαιδέα: Μια προσομοίωση ενός μεγάλου beach house που περιλαμβάνει από καθιστικόκαι τραπεζαρία, μέχρι υπνοδωμάτιο καιβιβλιοθήκη αλλά και playroom με ηλεκτρονικά παιχνίδια.Τα πρωινά της Κυριακής απολαμβάνειςένα εκπληκτικό breakfast απόpancakes μέχρι φρεσκοψημένο κρουασάν μεκρέμα μιλφέιγ και φράουλες πάνω στηθάλασσα. Μεσημέρι και βράδυ επιλέγειςαπό τη διεθνή κουζίνα χωνάκια πίτσαςμε μοτσαρέλα και ντομάτα, noodlesμε φιλετάκια μοσχαρίσια, λαχανικά σοτέ,σόγια και τζίντζερ. Balux Cafe:λεωφ. Ποσειδώνος Β58,Αστέρας Γλυφάδας, 210 8983577.

*Ο«Τζίτζικας και Μέρμηγκας» δενεπαναπαύονται. Ξεκίνησαν εδώ και χρόνιανα σερβίρουν ποικιλία από νόστιμαμεζεδάκια στο Χαλάνδρι, κατηφόρισανστα Πατήσια σε όμορφο χώρο που παραπέμπεισε παραδοσιακό μπακάλικο. Ακολούθησετο κέντρο της Αθήνας με μια cozyκαλόγουστη αίθουσα και τώρα επελαύνουνστα βόρεια προάστια, και πιο συγκεκριμέναστην Κηφισιά. Εκεί, σύντομα μια καινούργιαταβέρνα θα εμφανιστεί με ένα φρέσκομενού.

*Καινούργια πιάτα βγαίνουναπό την κουζίνα του PigPong στην Μπιφτεκούπολη της Γλυφάδας.Ποικιλία από καλαμάκια που παίζουν απόμοσχαρίσιο steak ή λαχανικά αλλά και πιοπροχωρημένα με λουκάνικο και αρνί καιένα καινούργιο burger από αρνί - μοσχάριμε κατσικίσιο τυρί. Η μεγάλη ποικιλίαορεκτικών παραμένει στο μενού όπως καιη ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών όπουπροσφέρονται όλα και στο ¼ τηςποσότητας και της τιμής, καθώς και μιασειρά μπίρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες.Οι τιμές παραμένουν στην πολύ καλή σχέσηποιότητας/τιμής. Κωνσταντινουπόλεως8, Γλυφάδα, 210 8940430.

*Extremegourmet:Όλοι προσπαθούν να προσαρμόσουν τιςσυνήθειές τους σε συνθήκες οικονομικήςκρίσης, γιατί όχι και οι φανατικοίοινόφιλοι; Μια τέτοια συζήτηση έχειαρχίσει στις ΗΠΑ που ήδη δοκιμάζονταιαπό την κρίση. Το ερώτημα είναι ποιεςθα ήταν οι προδιαγραφές ενός κρασιούκατάλληλου για δύσκολες περιόδους. Ητιμή του, που θα πρέπει να είναι όχι μόνοπροσιτή αλλά να δίνει και μια ιδιαίτερακαλή σχέση τιμής ποιότητας, είναι ίσωςτο πρώτο χαρακτηριστικό που θα αναζητήσεικανείς αλλά όχι το μοναδικό. Παράλληλαθα πρέπει το ίδιο το κρασί να έχει έναχαρακτήρα κατευναστικό. Να είναιενδιαφέρον αλλά όχι κουραστικά πολύπλοκο,να σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα χωρίςνα σε προβληματίζει. «Εφόσον όλοιέχουμε το δικό μας comfortfood,για τι να μην έχουμε και το προσωπικόμας comfortwine»αναρωτιόταν η WSJσε πρόσφατο άρθρο της.

WINE LIST

Απότο Κτήμα Βιβλία Χώρα στις πλαγιές τουΠαγγαίου Όρους παράγεται το κρασί Όβηλοςλευκός. Η είδηση αφορά το διαγωνισμόπου διοργανώνεται στο Λονδίνο από τοέγκυρο περιοδικό οίνου «DecanterWineMagazine»όπου ο Οβηλος βραβεύτηκε με RagionalTrophyκαλύτερο λευκό κρασί της Ελλάδας. ΟΟβηλος λευκός είναι φτιαγμένος από τιςποικιλίες ασύρτικο και semillon,και ζυμώνεται σε δρύινα βαρέλια για έξιμήνες. Η ιδιαιτερότητά του βρίσκεταιστη μοναδικότητα της σύνθεσής του καιστην ανάδειξη των χαρακτηριστικών τηςπεριοχής που το γέννησε. Αξίζει νασημειωθεί ότι στο φετινό διαγωνισμόσυμμετείχαν 9.210 οίνοι από όλο τον κόσμο,που θεωρείται συμμετοχή ρεκόρ, αλλάμόνο το 2,84% πήρε βραβείο με χρυσό μετάλλιοή Trophy.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όσους ντολμάδες και να φάω, δεν τους χορταίνω ποτέ»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / «Όσους ντολμάδες και να φάω, δεν τους χορταίνω»

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τις βροχερές χειμωνιάτικες μέρες οι ωραίες αναμνήσεις, κατά προτίμηση oι γευστικές, φέρνουν τις αλκυονίδες. Αν όχι, λίγοι κεφτέδες μπορεί να βοηθήσουν.
ΡΕΜΙ
Από την Πάτρα στην Καλιφόρνια: Το συναρπαστικό ταξίδι της πρώτης Ελληνίδας Master of Wine

Το κρασί με απλά λόγια / Όλγα Crawford Καραπάνου: Η πρώτη Ελληνίδα Master of Wine

Μιλά στη LifO για τη διαδρομή ζωής και καριέρας που την οδήγησε από τα παιδικά της όνειρα στην Ελλάδα μέχρι την κορυφή του παγκόσμιου οινικού στερεώματος και καταθέτει τη δική της ματιά για το μέλλον του κρασιού σε έναν κόσμο που αλλάζει.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Souvlakination: Ένας Ελληνοκύπριος που αγαπάει πολύ το σουβλάκι

Γεύση / Souvlakination: Ένας Ελληνοκύπριος που αγαπάει πολύ το σουβλάκι

Ο Αλέξανδρος Μυλωνάς στο δημοφιλές προφίλ του στο Instagram έχει στόχο να καταγράψει το ελληνικό σουβλάκι σε κάθε μέρος της γης, διασώζοντας μέρος της γαστρονομικής ιστορίας στην Ελλάδα, στο Λονδίνο και όπου ζουν Έλληνες.
M. HULOT
Μάνος Μακρυγιαννάκης: «Στο Philema, στις Βρυξέλλες, κάνουν ουρά για ξινόμαυρο και ξινόχοντρο»

Το κρασί με απλά λόγια / Μάνος Μακρυγιαννάκης: «Στο Philema κάνουν ουρά για ξινόμαυρο και ξινόχοντρο»

Ο «πρεσβευτής» της ελληνικής κουζίνας στις Βρυξέλλες, αναπολεί τα παιδικά του Χριστούγεννα στην Κρήτη και μιλά για τον ρόλο του Philema – του εστιατορίου που εδώ και έντεκα χρόνια προσφέρει στους «καλεσμένους» του αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα και ελληνικά κρασιά.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Στον «Σήφη» ξέρουν από καλή κρητική κουζίνα

Γεύση / Στον «Σήφη» για γαμοπίλαφο και αυγά με στάκα και απάκι

Εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, μια οικογενειακή ταβέρνα στον Άγιο Δημήτριο, με την κυρά-Φωφώ σταθερά στο τιμόνι, σερβίρει φαγητά και μεζέδες όπως ακριβώς θα τους έβρισκες σε ένα αυθεντικό κρητικό καφενείο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ