ΤΕΜΠΗ

O Βαλς απευθύνει έκκληση στους Γάλλους να ανακόψουν την πορεία της Λε Πεν

O Βαλς απευθύνει έκκληση στους Γάλλους να ανακόψουν την πορεία της Λε Πεν Facebook Twitter
0

Έκκληση προς τους ψηφοφόρους να ανακόψουν την πορεία της Λε Πεν απηύθυνε απόψε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.

Ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής κυβέρνησης ζητά από τους Γάλλους να ψηφίσουν τους υποψηφίους της Δεξιάς στις τρεις περιφέρειες όπου η ακροδεξιά επικράτησε στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών, προκειμένου να εμποδίσουν την ενδεχόμενη νίκη του Εθνικού Μετώπου στο δεύτερο γύρο την ερχόμενη Κυριακή.


«Όταν αγαπάει κανείς την χώρα του, δεν διστάζει να εστιάζει στην ουσία των καταστάσεων» επισήμανε ο Γάλλος πρωθυπουργός μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1 στην πρώτη δημόσια παρέμβαση που κάνει μετά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των περιφερειακών εκλογών, που διεξήχθη χθες Κυριακή και σηματοδοτήθηκε από την θεαματική άνοδο του Εθνικού Μετώπου.


Ο Βαλς προέτρεψε τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν τους υποψηφίους της συντηρητικής παράταξης στις περιφέρειες στο νοτιοανατολικό τμήμα (Προβηγκία-Κυανή Ακτή) όπου η Μαριόν Μαρεσάλ Λε Πεν συγκέντρωσε ποσοστό άνω του 40% των ψήφων, στο βόρειο τμήμα (Νορ- Πα ντε Καλαί- Πικαρντί) όπου η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν επικράτησε με ποσοστό άνω του 40% των ψήφων και στο ανατολικό τμήμα (Αλσατία-Καμπανία-Αρντέν-Λορέν) όπου επικράτησε ο υπεύθυνος στρατηγικής του κόμματος Φλοριάν Φιλιπό.


Μεγάλος ηττημένος του πρώτου γύρου της εκλογικής αναμέτρησης, το σοσιαλιστικό κόμμα αποφάσισε να αποσύρει τους υποψηφίους του «στις περιφέρειες που κινδυνεύουν (να περιέλθουν στο) Εθνικό Μέτωπο όπου η Αριστερά δεν προηγείται της Δεξιάς» για να «υψώσει ένα δημοκρατικό φράγμα» στην Ακροδεξιά.


Στις περιφέρειες στο νοτιοανατολικό και το βόρειο τμήμα, οι υποψήφιοι του Σοσιαλιστικού Κόμματος αποσύρθηκαν από την κούρσα ωστόσο ανατολικά, ο σοσιαλιστής υποψήφιος Ζαν Πιερ Μασερέ, αποφάσισε να παραμείνει. Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε απόψε το βράδυ στον Μασερέ τον και του ζήτησε «να μην γαντζώνεται». «Αυτές τις στιγμές, δεν πρέπει να γαντζώνεσαι, πρέπει να είσαι άξιος και να στέκεσαι στο ύψος του διακυβεύματος: να ενισχύσουμε τη Δημοκρατία» τόνισε ο Βαλς.

0

ΤΕΜΠΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπενιαμίν Νετανιάχου: Ήρθε η ώρα ο λαός του Ιράν να αποτινάξει τον ζυγό της τυραννίας

Διεθνή / Μπενιαμίν Νετανιάχου: Ήρθε η ώρα ο λαός του Ιράν να αποτινάξει τον ζυγό της τυραννίας

«Αυτό το φονικό τρομοκρατικό καθεστώς δεν πρέπει να εξοπλιστεί με πυρηνικά όπλα που θα του επέτρεπαν να απειλήσει ολόκληρη την ανθρωπότητα» ξεκαθάρισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στο πρώτο μήνυμά του μετά την επιχείρηση «βρυχηθμός του λιονταριού» στο Ιράν
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ

Διεθνή / Ανησυχία στη Μέση Ανατολή εν μέσω αυξανόμενης φημολογίας για αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν

Αναλυτές επισημαίνουν ότι η ρητορική κλιμάκωσης δεν έχει εκλείψει, ενώ κρατικά μέσα ενημέρωσης προβάλλουν συχνά τις πυραυλικές δυνατότητες της χώρας, ενισχύοντας το κλίμα έντασης
THE LIFO TEAM
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM