No.1

Δεκάδες νεκροί από πυρκαγιά σε πλατφόρμα πετρελαίου στην Κασπία

Δεκάδες νεκροί από πυρκαγιά σε πλατφόρμα πετρελαίου στην Κασπία Facebook Twitter
0

Την είδηση πως ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά σε πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου της SOCAR στην Κασπία Θάλασσα, μετέδωσαν νωρίτερα τα ρωσικά ΜΜΕ.

Το Russia Today, επικαλούμενο ανεξάρτητα δίκτυα, κάνει λόγο για 32 νεκρούς, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις για το συμβάν.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σύμφωνα με τον Mirvari Gakhramanly, επικαφαλής της "Oil Workers' Rights Protection Committee" στο Αζερμπαϊτζάν, "32 εργάτες έχασαν τη ζωή τους , ενώ 42 εργάτες διασώθηκαν". Ο ίδιος αποδίδει την αιτία της πυρκαγιάς στον δυνατό αέρα που έσπασε έναν αγωγό αερίου, ενώ σημειώνει πως η φωτιά έχει σβήσει. 

Οι αρχές του Αζερμπαϊτζάν κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθεις να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, αλλά και να απομακρύνουν το προσωπικό, καθώς την ίδια στιγμή οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή δυσκόλευαν τις επιχειρήσεις διάσωσης, αφού πνέουν θυελλώδεις άνεμοι και τα κύματα φτάνουν τα 11 μέτρα.

0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM
ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM