Βαλς: Να προετοιμαστούμε και για άλλες επιθέσεις

Βαλς: Να προετοιμαστούμε και για άλλες επιθέσεις Facebook Twitter
0

Η Γαλλία πρέπει να προετοιμασθεί για νέες επιθέσεις, καθώς είναι πιθανό να πληγεί και πάλι  "τις επομένες ημέρες, τις επόμενες εβδομάδες", είπε ο Γάλλος Πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.

"Θα ζήσουμε για πολύ με την απειλή αυτή, πρέπει να προετοιμασθούμε", τόνισε ο Βαλς που σημείωσε επίσης ότι τρομοκρατικές επιχειρήσεις ετοιμάζονται "όχι μόνο κατά της Γαλλίας, αλλά και κατά άλλων ευρωπαϊκών χωρών".

Ο Γάλλος Πρωθυπουργός υποστήριξε μάλιστα ότι η Γαλλία είχε αποτρέψει σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων το καλοκαίρι. Για τις επιθέσεις της Παρασκευής τόνισε ότι  "συνελήφθησαν, οργανώθηκαν, σχεδιάστηκαν στη Συρία" .


Η γαλλική αστυνομία πραγματοποίησε τη νύκτα εφόδους σε σπίτια ισλαμιστών σε ολόκληρη τη Γαλλία, ανακοίνωσε ο Μ. Βαλς, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

"Κάνουμε χρήση του νομικού πλαισίου της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για να ανακρίνουμε ανθρώπους που ανήκουν στο εξτρεμιστικό τζιχαντιστικό κίνημα...και όλους όσοι εκφράζουν μίσος προς τη δημοκρατία", δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποκλειστικό Guardian: Η ευρωπαϊκή MBDA προμηθεύει εξαρτήματα βομβών που σκότωσαν παιδιά στη Γάζα

Διεθνή / Αποκλειστικό Guardian: Η ευρωπαϊκή MBDA προμηθεύει εξαρτήματα βομβών που σκότωσαν παιδιά στη Γάζα

Τα έσοδα από τις «έξυπνες» βόμβες GBU-39, τις οποίες χρησιμοποιεί το Ισραήλ, ρέουν μέσω του Ηνωμένου Βασιλείου – Παρά την αναστολή εξαγωγών όπλων από το Λονδίνο, ο όμιλος συνεχίζει τις αποστολές από τις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Νέα συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Διεθνή / Συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρει πως ενθαρρύνει τον γενικό Γραμματέα να κινηθεί «προς την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με στόχο μία δίκαιη και διαρκή ρύθμιση του Κυπριακού»
LIFO NEWSROOM