Πληροφορίες ότι ακυρώθηκε το αποψινό Euroworking group

Πληροφορίες ότι ακυρώθηκε το αποψινό Euroworking group Facebook Twitter
2

Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη του αποψινού Euroworking Group , εν όψει της συνεδρίασης του  Eurogroup τη Δευτέρα για την δόση των 2 δισ. για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πηγές, οι ευρωπαίοι περιμένουν από την ελληνική κυβέρνηση μεγαλύτερη «σαφήνεια» και περισσότερες εξηγήσεις από την Αθήνα για τα προαπαιτούμενα.

Προς το παρόν οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει συμφωνία για τους πλειστηριασμούς ενώ οι δανειστές δεν φαίνεται να πείθονται και από τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση. Επίσης, φέρεται να ζητάνε επιπλέον μέτρα 2 δισεκ. για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό για το 2017. Οι πιστωτές θα πρέπει να πεισθούν για να δώσουν το πράσινο φως, ότι θα διασφαλιστεί πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ το 2018.

Η έκθεση της Κομισιόν που δημοσιοποιήθηκε χθες προβλέπει συνέχιση της ύφεσης, με περαιτέρω συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας κατά 1,4% φέτος (έναντι κυβερνητικής πρόβλεψης για 1,3%) και 1,3% το 2016. Ανάπτυξη αναμένεται από το 2017.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να νομοθετήσει το φθινόπωρο του 2015 ένα επιπλέον πακέτο δημοσιονομικών μέτρων, για να διασφαλίσει πρωτογενές πλεόνασμα 1,75% του ΑΕΠ το 2017.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να μιλήσει τηλεφωνικά εντός της ημέρας, με τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ για να τον ενημερώσει για την πορεία υλοποίησης των συμφωνηθέντων.  

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Οικονομία / Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ο κανονισμός της ΕΕ για την απανθρακοποίηση φέρνει αυξήσεις σε βενζίνη, πετρέλαιο και μαζούτ – Αντιδράσεις για τον αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα και την καθημερινότητα
LIFO NEWSROOM
ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οικονομία / ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν εργασίες διαμόρφωσης, εγκατάσταση ραμπών και αναβατορίων, τοποθέτηση αυτοματισμών και ειδικού εξοπλισμού, καθώς και αμοιβές μηχανικών
LIFO NEWSROOM
Το αναποτελεσματικό Ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

LiFO politics / Το αναποτελεσματικό ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

«Ο κίνδυνος σήμερα δεν είναι η χρεοκοπία αλλά μια στασιμοκατάσταση, στην οποία η χώρα δεν θα αναπτύσσεται, και ένα μέρος της κοινωνίας αυτό το βιώνει ήδη»: Ο διευθυντής του BusinessDaily.gr Γιάννης Παπαδογιάννης μιλά στη Βασιλική Σιούτη και επισημαίνει ότι η χώρα απορροφά επιδοτήσεις, αλλά όχι δημιουργικά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οικονομία / Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ξεκινά αύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ – Ποιες δεξιότητες καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι και πώς θα διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας
LIFO NEWSROOM
Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Οικονομία / Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Από το 2026 έως το 2032, θα ενισχυθούν δράσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, τη φοιτητική στέγαση, τις συγκοινωνίες, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων
LIFO NEWSROOM