HΠΑ: Αλλάξαμε πορεία για να μην πέσουμε πάνω σε ρωσικά μαχητικά στη Συρία

HΠΑ: Αλλάξαμε πορεία για να μην πέσουμε πάνω σε ρωσικά μαχητικά στη Συρία Facebook Twitter
0

Πολεμικά αεροσκάφη της συμμαχίας στην οποία ηγούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία άλλαξαν πορεία τουλάχιστον μια φορά τις τελευταίες μέρες για να αποφύγουν ρωσικά αεροσκάφη, είπε εκπρόσωπος του Πενταγώνου χθες.

Εδώ και ένα χρόνο, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί των διεξαγάγουν μια αεροπορική καμπάνια ενάντια του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και πέρα από τα σύνορα με τη γείτονα Συρία. Η Ρωσία ξεκίνησε αεροπορικές επιθέσεις στη χώρα τον περασμένο μήνα και έχει εστιαστεί κυρίως στις επιθέσεις εναντίον άλλων επαναστατικών ομάδων που αντιτίθενται στον Σύρο πρόεδρο Μπάσαρ Αλ Άσαντ.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, σμηναγός Τζεφ Ντέιβις, είπε ότι η αλλαγή πορείας του αεροσκάφους είχε γίνει μετά την 1η Οκτωβρίου, ημέρα που αμερικανοί και ρώσοι αξιωματικοί είχαν μια ασφαλή εικονοτηλεδιάσκεψη με θέμα την ασφάλεια των πληρωμάτων καθώς οι δύο πλευρές εκτελούν παράλληλες στρατιωτικές δράσεις με αντικρουόμενους στόχους.

Ο Ντέιβις αρνήθηκε να δώσει παραπάνω λεπτομέρειες, ως προς το αν το αεροσκάφος ήταν επανδρωμένο ή όχι ή πόσο συχνά είχε γίνει αλλαγή πορείας αεροσκαφών ή πού, εκτός από το να διευκρινίσει ότι έγιναν σε συριακό εναέριο χώρο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έλον Μασκ εγκατέστησε Starlink στον Λευκό Οίκο και η κυβέρνηση Τραμπ «βλέπει» κίνδυνο εθνικής ασφάλειας

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ εγκατέστησε Starlink στον Λευκό Οίκο και η κυβέρνηση Τραμπ «βλέπει» κίνδυνο εθνικής ασφάλειας

Ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου προειδοποίησαν για κινδύνους ασφαλείας μετά την αθόρυβη εγκατάσταση του δορυφορικού ίντερνετ Starlink από την ομάδα του Έλον Μασκ - Πιθανές παραβιάσεις και απώλεια ελέγχου δεδομένων στο επίκεντρο ερευνών
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Μαζική κινητοποίηση της αντιπολίτευσης υπέρ των Παλαιστινίων

Διεθνή / Ιταλία: Μαζική κινητοποίηση της αντιπολίτευσης υπέρ των Παλαιστινίων

Το Δημοκρατικό Κόμμα, τα Πέντε Αστέρια, η Ιταλική Αριστερά με τους οικολόγους, συνδικάτα και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών ζήτησαν να τερματιστούν άμεσα οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: «Υπάρχνουν κι άλλες», φέρεται να δήλωσε ο συρροή γυναικοκτόνος

Διεθνή / Ιταλία: «Υπάρχουν κι άλλες», φέρεται να δήλωσε ο συρροή γυναικοκτόνος

«Υπάρχουν κι άλλες», φέρεται να είπε ο Βασίλε Φρουμουζάκε μέσα στη φυλακή - Οι Αρχές επεκτείνουν τώρα την έρευνα σε τηλεφωνικές επικοινωνίες πέντε ετών και σε καταλόγους αγνοουμένων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ