95 σοροί βρέθηκαν στις ακτές της Λιβύης

95 σοροί βρέθηκαν στις ακτές της Λιβύης Facebook Twitter
0

95 σοροί προσφύγων και μεταναστών βρέθηκαν τις τελευταίες πέντε ημέρες στις ακτές της Λιβύης, οι περισσότερες (85) κοντά στην Τρίπολη, σύμφωνα με την Ερυθρά Ημισέληνο. Οι άλλες 10 σοροί βρέθηκαν κοντά στην πόλη Sabartha, που είναι ένα από τα κύρια σημεία από τα οποία ξεκινούν οι βάρκες για την Ευρώπη.


Ο εκπρόσωπος της Ερυθράς Ημισελήνου Μοχάμεντ Μασράτι είπε ότι τα περισσότερα θύματα ήταν μετανάστες από άλλες αφρικανικές χώρες, που επιχείρησαν να περάσουν στην Ευρώπη μέσω της Λιβύης.

Ο Διεθνής Οργανισμός για τη Μετανάστευση αναφέρει  ότι περισσότεροι από 2.600 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους μέσα στο στην Κεντρική Μεσόγειο, διαδρομή που περιλαμβάνει τη Λιβύη.

Οι διακινητές εκμεταλλεύονται την εσωτερική αναταραχή στη Λιβύη για να μεταφέρουν χιλιάδες απελπισμένους μετανάστες στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, περισσότεροι από 500.000 αιτούντες άσυλο έχουν εισέλθει μόνο το 2015 στην ΕΕ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM