No.1

Συγκρούσεις στο Κίεβο για την μεγαλύτερη αυτονομία στις ανατολικές περιοχές

Συγκρούσεις στο Κίεβο για την μεγαλύτερη αυτονομία στις ανατολικές περιοχές Facebook Twitter
EPA/SERGEY DOLZHENKO
0

Συγκρούσεις ξέσπασαν στο Κίεβο μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, όταν το ουκρανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε σε πρώτη ανάγνωση ένα σχέδιο συνταγματικής μεταρρύθμισης, την οποία απαιτούσαν οι Δυτικοί και δίνει περισσότερη αυτονομία στις εξεγερμένες φιλορωσικές ανατολικές περιοχές.

Τουλάχιστον 10 αστυνομικοί τραυματίστηκαν όταν διαδηλωτές από τις τάξεις εθνικιστών προσπαθώντας να σπάσουν το φράχτη γύρω από το κοινοβούλιο, εκτόξευσαν χειροβομβίδα.

 

Το Σάββατο, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε το σχέδιο για μία νέα πλήρη κατάπαυση του πυρός, η οποία πρόκειται να ισχύσει από 1η Σεπτεμβρίου και την οποία στηρίζουν Γαλλία, Γερμανία και Ρωσία.


Παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των παραβιάσεων της κατάπαυσης του πυρός φαίνεται να έχει μειωθεί τις τελευταίες ημέρες,  ανώτερος αξιωματούχος στη διεθνή αποστολή παρακολούθησης του OSCE στην Ουκρανία, προειδοποίησε ότι καμία πλευρά δεν τηρούσε την εκεχειρία. "Οι παραβιάσεις έχουν γίνει ο κανόνας," είπε στα ελβετικά μέσα ενημέρωσης ο Alexander Hug.

Διακόσιοι εξήντα πέντε βουλευτές, με τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό βουλευτών να ανέρχεται στους 226, ψήφισαν υπέρ της συνταγματικής μεταρρύθμισης σε μια θυελλώδη συνεδρίαση.

0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM
Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM