Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι υπερχρεώνουν τις ειδικές πιστωτικές τους για διαμονή και ψυχαγωγία

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι υπερχρεώνουν τις ειδικές πιστωτικές τους για διαμονή και ψυχαγωγία Facebook Twitter
Aris Oikonomou / SOOC
0

Με πάνω από 85 εκατ. στερλίνες έχουν χρεώσει τις ειδικές πιστωτικές κάρτες που έχουν εκδοθεί στο όνομά τους, τον τελευταίο χρόνο, οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να πληρώσουν για γεύματα και ξενοδοχεία.

 

Αυτό υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Telegraph, επικαλούμενη έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο περίπου 13.000 υπάλληλοι της ΕΕ και άλλων σχετιζόμενων υπηρεσιών διαθέτουν πιστωτικές κάρτες για την πληρωμή της διαμονής και της διασκέδασής τους κατά τη διάρκεια των επιχειρηματικών τους ταξιδιών, αλλά και για προσωπικές αγορές. Να σημειωθεί πως η Telegraph ρίχνει για πρώτη φορά φως στο καθεστώς των επιδομάτων της ΕΕ, το οποίο είναι αρκετά θολό σε σχέση με αυτό που ισχύει για τη Βρετανία και για άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τη στιγμή μάλιστα ου οι θεσμοί προσπαθούν να συνάψουν νέα εξαετή σύμβαση με εταιρεία παροχής πιστωτικών καρτών.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τα έγγραφα, το προσωπικό της ΕΕ που βρίσκεται σε αποστολή εκτός σπιτιού, έχει δικαίωμα για ημερήσιο επίδομα έως και 83 στερλινών, αναλόγως την χώρα στην οποία βρίσκονται, τα οποία καλύπτουν την διατροφή και «τυχαίες δαπάνες», χωρίς στο ποσό αυτό να περιλαμβάνονται τα ξενοδοχεία. Επίσης δικαιούνται «επίδομα ψυχαγωγίας», αν κρίνεται απαραίτητο για τα καθήκοντά τους.

Το 2013 χρεώθηκαν στις κάρτες συνολικά 85,9 εκατ. στερλίνες (103,4 εκατ. Ευρώ), χωρίς να περιλαμβάνονται σε αυτά τα κόστη για ταξίδια με αεροπλάνο ή τραίνο, τα οποία ανέρχονται σε περίπου 6.600 στερλίνες ανά κάτοχο κάρτας.

Έχουν εκδοθεί κάρτες για 143 αξιωματούχους με έδρα τη Βρετανία, οι οποίοι έχουν δαπανήσει 36.000 στερλίνες, 362 αξιωματούχοι στη Γερμανία δαπάνησαν 1,53 εκατ. στερλίνες, ενώ 79 αξιωματούχοι στη Γαλλία δαπάνησαν περίπου 281.000 στερλίνες. Η πλειονότητα των αξιωματούχων εδρεύει στο Βέλγιο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM