"Απογειώθηκε" η κίνηση στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος τον Ιούλιο

"Απογειώθηκε" η κίνηση στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος τον Ιούλιο Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠE/ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ
0

Η επιβατική κίνηση στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τον μήνα Ιούλιο σημείωσε αύξηση κατά 20,5% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου, η κίνηση στο «"Ελ.Βενιζέλος" έφτασε τα 2,14 εκατ. επιβάτες, έναντι 1,8 εκατ. επιβατών τον Ιούλιο του 2014. Τόσο οι επιβάτες εσωτερικού, όσο και οι διεθνείς επιβάτες αυξήθηκαν σε παρόμοια επίπεδα (κατά 23,5% και 19% αντίστοιχα). Οι Έλληνες ταξιδιώτες κατέγραψαν μικρή άνοδο της τάξης του 1% και οι ξένοι επισκέπτες παρουσίασαν άνοδο κατά 31%.


Συνολικά, κατά την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουλίου, η κίνηση του αεροδρομίου έφτασε τα 10,1 εκατ. επιβάτες, αυξημένη κατά 22,6%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014. Η κίνηση εσωτερικού παρουσίασε αύξηση κατά 26,5% και η διεθνής κίνηση κατά 20,6%. Οι Έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν αύξηση κατά 15% και οι ξένοι επισκέπτες κατέγραψαν επίσης άνοδο της τάξης του 29%.


Σε ότι αφορά την κίνηση αεροσκαφών, κατά τη διάρκεια του Ιουλίου οι πτήσεις στο ΔΑΑ έφτασαν τις 20,2 χιλιάδες και παρουσίασαν αύξηση 15,7% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2014, με τους τομείς εσωτερικού και εξωτερικού να σημειώνουν αύξηση κατά 16,1% και 15,4% αντίστοιχα.


Συνολικά, ο αριθμός των πτήσεων στο ΔΑΑ κατά τη διάρκεια των επτά πρώτων μηνών του έτους έφτασε τις 100,2 χιλιάδες και κατέγραψε άνοδο της τάξης του 17% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, με όλους τους μήνες να παρουσιάζουν συνολικά παρόμοια επίπεδα ανόδου. Τόσο οι πτήσεις εσωτερικού, όσο και οι πτήσεις εξωτερικού παρουσίασαν άνοδο κατά 14,4% και 19,1% αντίστοιχα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίδομα αδείας: Πότε καταβάλλεται, ποιοι το δικαιούνται και πώς υπολογίζεται

Οικονομία / Επίδομα αδείας: Πότε καταβάλλεται, ποιοι το δικαιούνται και πώς υπολογίζεται

Τι ισχύει το καλοκαίρι του 2025 για τις θερινές άδειες στον ιδιωτικό τομέα – Πότε καταβάλλεται το επίδομα αδείας, πόσο είναι, πώς επιμερίζεται και τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο
LIFO NEWSROOM
Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Οικονομία / Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ο κανονισμός της ΕΕ για την απανθρακοποίηση φέρνει αυξήσεις σε βενζίνη, πετρέλαιο και μαζούτ – Αντιδράσεις για τον αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα και την καθημερινότητα
LIFO NEWSROOM
ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οικονομία / ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν εργασίες διαμόρφωσης, εγκατάσταση ραμπών και αναβατορίων, τοποθέτηση αυτοματισμών και ειδικού εξοπλισμού, καθώς και αμοιβές μηχανικών
LIFO NEWSROOM