Έτινγκερ: Το Grexit έχει φύγει από το τραπέζι

Έτινγκερ: Το Grexit έχει φύγει από το τραπέζι Facebook Twitter
EPA/JULIEN WARNAND
0

Οι διαπραγματεύσεις για την παροχή ενός τρίτου πακέτου βοήθειας στην Ελλάδα αποτελούν μια «νέα ευκαιρία», υποστήριξε ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για την Ψηφιακή Οικονομία, Γκίντερ Έτινγκερ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Hamburger Abendblatt, τάχθηκε όμως κατά μιας απομείωσης του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Έτινγκερ επεσήμανε ότι «οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και της ΕΕ για την παροχή νέας βοήθειας είναι σωστές» και τόνισε ότι «το Grexit έχει φύγει από το τραπέζι». Είναι «καλό που το Grexit έχει φύγει από το τραπέζι. Είναι κατανοητό το γεγονός ότι κάποιοι εξέτασαν το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Θα πρέπει όμως να σεβαστούμε το γεγονός ότι οι Έλληνες δεν επιθυμούν το Grexit. Με το σχεδιαζόμενο πρόγραμμα διάσωσης η Ελλάδα προχωρά στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Με αυτό τον τρόπο πρέπει να τελειώσει η συζήτηση περί Grexit. Η χώρα παραμένει στην ευρωζώνη».

«Τα συμφέροντα των πιστωτών και των πολιτών της Ελλάδας εξισορροπούνται. Η παροχή χρημάτων στην Ελλάδα είναι σημαντική ώστε η χώρα να σταθεί στα πόδια της. Όμως δεν θα πρέπει να υπάρξει απομείωση του χρέους της. Θα πρέπει να στηρίξουμε την Ελλάδα με χρήματα και να της δώσουμε μεγάλο χρονικό περιθώριο για να μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της», τόνισε ο Γερμανός επίτροπος. Ο Έτινγκερ επισήμανε ότι πλέον η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις για να καταστήσει τη χώρα ελκυστική στους επενδυτές.

Όταν ρωτήθηκε αν η Γερμανία έχει πρόβλημα με την εικόνα της, καθώς με την ελληνική κρίση έχει αναβιώσει η εικόνα του «κακού Γερμανού», ο Ευρωπαίος επίτροπος απάντησε ότι «άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία ή η Σλοβακία υιοθέτησαν πιο σκληρούς τόνους απέναντι στην Αθήνα». «Μόνο εξαιτίας του μεγέθους της η Γερμανία συνεισφέρει περισσότερο στα δάνεια προς την Ελλάδα και με αυτό τον τρόπο κερδίζει περισσότερο βάρος η γερμανική άποψη. Όμως η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν είναι οι κακοί Γερμανοί. Στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τέθηκαν σκληροί, αλλά δίκαιοι όροι για την παροχή περαιτέρω βοήθειας», εξήγησε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM