Reuters: Ζητήματα ασφάλειας καθυστερούν την έναρξη των διαπραγματεύσεων Ελλάδας - Τρόικας

Reuters: Ζητήματα ασφάλειας καθυστερούν την έναρξη των διαπραγματεύσεων Ελλάδας - Τρόικας Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

 

Το βασικό λόγο που δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία για την έναρξη των επίσημων συνομιλιών ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές εξηγεί το Reuters.

 

Το πρακτορείο που επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ισχυρίζεται ότι οι διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα δεν έχουν ξεκινήσει επειδή οι διεθνείς πιστωτές δεν έχουν βρει ακόμη κάποιο ασφαλές μέρος στην Αθήνα για να διεξάγουν τις συζητήσεις.

 

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, αξιωματούχοι της ελληνικής κυβέρνησης έχουν πει επανειλημμένα ότι οι συνομιλίες για ένα σχέδιο διάσωσης μέχρι € 86 δισεκατομμύρια ($ 94 δισεκατομμύρια) θα ξεκινήσουν στην Αθήνα την Παρασκευή.


Ωστόσο, οι εκπρόσωποι των δανειστών στην Ελλάδα - η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο - λένε ότι δεν μπορούν να ξεκινήσουν οι συνομιλίες μέχρι να βρεθεί η σωστή θέση, δεδομένης της ευαισθησίας των συνομιλιών, αλλά και του γεγονότος πως πολλοί Έλληνες απεχθάνονται τους δανειστές μετά από δύο οδυνηρά μνημόνια.


«Υπάρχουν ορισμένες λεπτομέρειες που πρέπει να επιλυθούν και έχουν να κάνουν με το θέμα της ασφάλειας» δήλωσε στο πρακτορείο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρόσθεσε ότι υπάρχουν αρκετές επιλογές στο τραπέζι, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.


Προς το παρόν και μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα της ασφάλειας σε εξέλιξη βρίσκονται μόνο συνομιλίες που αφορούν τεχνικά ζητήματα όπως π.χ. θέματα διοικητικής μέριμνας δήλωσαν αρκετοί αξιωματούχοι.


Τέλος, το δημοσίευμα του Reuters υπενθυμίζει ότι η συμφωνία για το νέο πρόγραμμα διάσωσης θα πρέπει να επιτευχθεί μέχρι τις 20 Αυγούστου, την ημέρα που η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώσει το ομόλογο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ύψους  € 3,4 δισεκατομμύριων.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM