Σέφερ (SPD): Nα σταματήσει αμέσως η συζήτηση περί Grexit

Σέφερ (SPD): Nα σταματήσει αμέσως η συζήτηση περί Grexit Facebook Twitter
EPA/OLIVIER HOSLET
0

Οι συζητήσεις σχετικά με ένα Grexit πρέπει να σταματήσουν αμέσως, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Άξελ Σέφερ, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.

«Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν τίθεται προς συζήτηση», υπογράμμισε ο Σέφερ, σύμφωνα με το ΑΠΕ. «Η νέα πρόταση της Αθήνας μπορεί να γίνει αποδεκτή», πρόσθεσε. Παράλληλα επέρριψε ευθύνες στους Χριστιανοδημοκράτες και τους Χριστιανοκοινωνιστές για την αύξηση των ευρωσκεπτικιστικών φωνών. «Λίγα έχουν μείνει από το ευρωπαϊκό κόμμα του Κολ και του Αντενάουερ», σχολίασε ο Σέφερ.

Παράλληλα, κριτική στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε άσκησαν και οι Πράσινοι. Οι πρόεδροι της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, η Κάτριν Γκέρινγκ- Έκαρτ και ο Άντον Χόφραϊτερ, κατηγόρησαν τον Γερμανό υπουργό ότι επιδιώκει ένα Grexit.

Ο Σόιμπλε «σαμποτάρει στις Βρυξέλλες τον συμβιβασμό με την Ελλάδα και το κάνει προφανώς εις γνώσει της καγκελαρίου και του αντικαγκελαρίου», δήλωσαν. «Αυτές τις ώρες η γερμανική κυβέρνηση προσπαθεί ανοικτά να καταστρέψει τις βασικές αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», πρόσθεσαν.

Δείτε όλες τις εξελίξεις εδώ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το αντίδοτο απέναντι στην ακρίβεια, είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος»

«Δεν αρκεί μόνο να βρει κάποιος οποιαδήποτε δουλειά, αλλά το πώς, θα παντρέψουμε τις ανάγκες των επιχειρήσεων με τις ανάγκες των εργαζομένων», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΙΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές στα ελληνοτουρκικά» - Πότε αναμένεται η συνάντηση με τον Ερντογάν

Όσα είπε ο πρωθυπουργός για τις σχέσεις της Ελλάδας με ΗΠΑ, Τουρκία και Ισραήλ, τον στόχο της αυτοδυναμίας, την τροπολογία για τη συνεπιμέλεια, την αναθεώρηση του Συντάγματος
THE LIFO TEAM