Σκληρή κριτική εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης από τον Αυστριακό υπουργό Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς

Σκληρή κριτική εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης από τον Αυστριακό υπουργό Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς Facebook Twitter
2

Σε συνέχεια της δριμείας κριτικής που είχε ασκήσει κατά της Ελλάδας στα μέσα της εβδομάδας, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς - του συγκυβερνώντος , με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος – επανήλθε σήμερα με ιδιαίτερα σκληρές φραστικές επιθέσεις εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και με προειδοποίηση ως προς το αν υπάρχει πλέον βάση για την Ελλάδα στην Ευρωζώνη στην περίπτωση επικράτησης του "Όχι" στο δημοψήφισμα.

Σε σημερινή συνέντευξη του στην αυστριακή εφημερίδα "Εστεραιχ", ο Σεμπάστιαν Κουρτς κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση ότι "συμπεριφέρεται άκρως λαϊκιστικά και έχει οδηγήσει τη χώρα της σε μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση - στο χείλος ενός γκρεμού", ισχυριζόμενος ταυτόχρονα ότι: "ένα Grexit θα ήταν αντιμετωπίσιμο για την Ευρωζώνη, αλλά δεν θα ήταν αντιμετωπίσιμο για την Ελλάδα".

Ο ίδιος "αναλύει" στη συνέντευξή του τις πιθανές συνέπειες του ελληνικού δημοψηφίσματος, διατεινόμενος πως: "εάν ο πληθυσμός ψηφίσει σήμερα Οχι, είναι αμφίβολο αν θα υπάρχει ακόμη πλέον μια βάση για την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, και μετά από αυτό η χώρα θα βρεθεί μπροστά σε κρατική χρεοκοπία. Εάν οι Έλληνες ψηφίσουν Ναι, η ετυμηγορία είναι υπέρ του ευρώ και με αυτή δίνουν μία ευκαιρία στις διαπραγματεύσεις".

Ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, ασκώντας εκ νέου κριτική στην ελληνική κυβέρνηση ότι "από μόνη της εγκατέλειψε το τραπέζι των διαπραγματεύσεων και οδηγεί τη χώρα της σε κίνδυνο", τονίζει ότι οι εταίροι μπορούν να είναι αλληλέγγυοι προς την Ελλάδα, μόνον εφόσον η χώρα καταβάλει και η ίδια προσπάθειες, και πως, χωρίς ελληνικές μεταρρυθμίσεις, δεν είναι δυνατόν να δοθούν πλέον πόροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διότι διαφορετικά θα πρόκειται για "ένα βαρέλι δίχως πάτο".

Σχολιάζοντας πρόσφατη δήλωση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ο Σεμπάστιαν Κουρτς, επισημαίνει ότι: "η συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης ήταν ήδη και πριν από αυτή τη δήλωση απαράδεκτη. Θέλουν χρήματα και υβρίζουν την ΕΕ. Αυτό είναι ήδη θρασύ".

Στην ομιλία του στην Επιτροπή Εξωτερικής Πολιτικής της αυστριακής Βουλής, το βράδυ της Τρίτης, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών είχε ασκήσει δριμεία κριτική εναντίον της Ελλάδας, χαρακτηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ως "απόλυτα απαράδεκτη" τη στάση της Αθήνας στο θέμα της κρίσης χρέους και ως "προβληματικό" τον τόνο της ελληνικής πλευράς.

Επιπλέον, ο Σεμπάστιαν Κουρτς υποστήριξε στην ομιλία του, ότι δεν είναι καλό σημάδι για τις άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ, αν οι Έλληνες δεν τηρούν τις δεσμεύσεις, και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό να επιβάλει στην ΕΕ τη γνώμη της, εκείνη η χώρα η οποία κτυπά με τον πλέον θορυβώδη τρόπο το χέρι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Κατά την άποψή του, όπως την διατύπωσε στην Επιτροπή Εξωτερικής Πολιτικής, η Ευρωπαική Ενωση δεν πρέπει να ανεχθεί "εκβιασμούς", ενώ δεν είναι ο σωστός δρόμος η μόνιμη συνέχιση επιδότησης "ενός συστήματος που δεν λειτουργεί".

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Μήνυμα του πρωθυπουργού για τη συμπλήρωση 51 ετών από την τουρκική εισβολή – Σαφές κάλεσμα για πρόοδο στις διακοινοτικές συνομιλίες, στον απόηχο της επίσκεψης Ερντογάν στα Κατεχόμενα
LIFO NEWSROOM
Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM