«Σε βάρος της Ελλάδας οι πολιτικές της τρόικας», τονίζουν οι πρόεδροι των κοινοβουλίων Γαλλίας - Ιταλίας

«Σε βάρος της Ελλάδας οι πολιτικές της τρόικας», τονίζουν οι πρόεδροι των κοινοβουλίων Γαλλίας - Ιταλίας Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
0

Σε κοινό τους άρθρο που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας Liberation, ο πρόεδρος του γαλλικού Κοινοβουλίου Κλωντ Μπαρτολόν και η Ιταλίδα ομόλογός του Λώρα Μπολντρίνι τονίζουν πως «δεν βρίσκεται στο σωστό δρόμο η Ευρωπαϊκή Ένωση». Όπως αναφέρουν, σύμφωνα με το ΑΠΕ, απτή απόδειξη είναι τόσο η ελληνική κρίση όσο και το μεταναστευτικό, «δύο κρίσεις που αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι δεν πηγαίνουμε στη σωστή κατεύθυνση».

«Έχουμε σήμερα τη δραματική αποκορύφωση της ελληνικής κρίσης με το δημοψήφισμα» προσθέτουν. «Πως φθάσαμε έως εδώ;» αναρωτιόνται «και πως εξηγείται το ότι δεν καταφέραμε να βρούμε έναν κοινό τόπο συμφωνίας με την ηγεσία μιας οικονομίας, που δεν ζυγίζει περισσότερο από το 2% του ΑΕΠ της ΕΕ;».

«Θα πρέπει παράλληλα να σημειώσουμε ότι οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν τελευταία στην Ελλάδα από την τρόικα, απέτυχαν. Με δεδομένα δε τα αποτελέσματα στα οποία οδήγησαν, θα μπορούσαμε να βεβαιώσουμε ότι διεξήχθησαν εις βάρος της χώρας αυτής», εκτιμούν οι δυο πρόεδροι, παραθέτοντας στη συνέχεια στοιχεία από τις ζημιές που έχει υποστεί η ελληνική κοινωνία και οικονομία.

«Πως μέσα σε αυτό το πλαίσιο είναι δυνατόν να χαρακτηρίζουμε ως βοήθεια τις παρεμβάσεις αυτές που έχουν φέρει τόσο καταστροφικά αποτελέσματα στη ζωή των Ελλήνων; Ο γιατρός έγραψε λάθος συνταγή και επιμένει πεισματικά και ουδόλως τον ενδιαφέρει εάν ο ασθενής τον οποίο υποτίθεται ότι φροντίζει, διακινδυνεύει τη ζωή του. .. και αυτό δεν είναι αλληγορία», υπογραμμίζουν.

«Όλα αυτά τα στοιχεία, καθιστούν εξ' ίσου απαράδεκτες τις δηλώσεις ορισμένων Ευρωπαίων ηγετών, οι οποίοι προσποιούνται ότι εξεπλάγησαν από το γεγονός ότι μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού απορρίπτει τα μέτρα που του επιβλήθηκαν (...). Σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο, ανεπίλυτα θέματα όπως αυτό της ελληνικής κρίσης ή του μεταναστευτικού, έχουν και θα συνεχίσουν να έχουν άμεσο αντίκτυπο στις χώρες μας, είτε το θέλουμε είτε όχι» καταλήγουν.

Δείτε LIVE όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό ΕΔΩ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM