ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Κομισιόν: Θέλουμε συγκεκριμένη λίστα με τα προαπαιτούμενα από την Ελλάδα

Κομισιόν: Θέλουμε συγκεκριμένη λίστα με τα προαπαιτούμενα από την Ελλάδα Facebook Twitter
EPA/JULIEN WARNAND
0

Συγκεκριμένο κατάλογο με τις προαπαιτούμενες δράσεις που καλείται να εφαρμόσει η Αθήνα, αναμένουν οι θεσμοί από την ελληνική κυβέρνηση, όπως τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς. Ο ίδιος πρόσθεσε πως συνεχίζεται η δουλειά σε τεχνικό επίπεδο με τους εκπροσώπους των τριών θεσμών και τους εμπειρογνώμονες της ελληνικής κυβέρνησης να συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες, με στόχο την αποσαφήνιση των επόμενων βημάτων ως το Eurogroup.

Ο Μ. Σχοινάς επανέλαβε ότι για την Κομισιόν η ελληνική πρόταση αποτελεί ένα ισχυρό βήμα προς τα μπρος και μια «καλή βάση» για επίτευξη προόδου, σύμφωνα με το αθηναϊκό πρακτορείο. Πρόσθεσε επίσης, ότι ο Γιούνκερ δήλωσε βέβαιος πως είναι εφικτή η επίτευξη μιας συμφωνίας ως το τέλος της εβδομάδας.

Σε ερώτηση αν η Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο παράτασης του υφιστάμενου ελληνικού προγράμματος, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι η Κομισιόν εργάζεται στη βάση της συμφωνίας του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου που κάνει λόγο για μια «συνολική συμφωνία» και μετά θα γίνουν περαιτέρω διευθετήσεις.

Αναφορά έγινε και στα 35 δισ. ευρώ που η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι σε περίπτωση συμφωνίας θα διατεθούν για την ανάπτυξη στην Ελλάδα την περίοδο 2015-2020. Η εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Μοσκοβισί, Ανίκα Μπράιτχαρτ, ανέφερε ότι τα 20 δισ. αφορούν πόρους των διαρθρωτικών ταμείων και τα 15 δισ. πόρους από τα αγροτικά ταμεία. Η ίδια τόνισε ότι τα ποσά αυτά θα διατεθούν στην Ελλάδα, εφόσον η χώρα εκπληρώσει τις προϋποθέσεις και εφόσον επιτευχθεί συμφωνία. Πρόσθεσε, ότι η Επιτροπή ετοιμάζει ένα λεπτομερές πακέτο για το ποσό αυτό, το οποίο θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες.

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συγκεκριμένη υπόθεση εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε το 2019 από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν φύγει από την εξουσία, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
NEWSROOM
Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Ευρωεκλογές 2024 / Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Η δεύτερη φάση της επικοινωνιακής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεκίνησε σήμερα με ένα συγκινητικό βίντεο που τονίζει τη σημασία της ψήφου στις φετινές Ευρωεκλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

Πολιτική / Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

«Η προαποφασισμένη θυσία τους αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και πηγή έμπνευσης για όλους μας» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM