Τσίπρας μετά τη Σύνοδο: Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο των Ευρωπαίων

Τσίπρας μετά τη Σύνοδο: Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο των Ευρωπαίων Facebook Twitter
6

"Για πρώτη φορά τα βάρη δεν πηγαίνουν στους συνταξιούχους και τους μισθωτούς και τα βάρη θα επωμιστούν αυτοί που μπορούν και έχουν τη δυνατότητα." δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως: "Η πρόταση μας έχει γίνει δεκτή σαν βάση για συζήτηση από τους θεσμούς αλλά χρειάζονται ακόμη δύο 24ωρα για τις οριστικές διαπραγματεύσεις." Στη συνέχεια τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι μια οριστική βιώσιμη συμφωνία και λύση που θα καθιστά βιώσιμη την ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό τα βασικά στοιχεία της ελληνικής πρότασης είναι η κοινωνική δικαιοσύνη, τα ισοδύναμα μέτρα που έγιναν αποδεκτά από τους θεσμούς, η οικονομική βιωσιμότητα, ένα βιώσιμο χρέος και ένα εμπροσθοβαρές αναπτυξιακό πακέτο.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε καταλήγοντας πως "Πλέον η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της Ευρωπαϊκής Ηγεσίας" και δεν δέχτηκε ερωτήσεις δημοσιογράφων. 

 

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Πολιτική / Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή: Ο δρόμος για την αξιοπιστία της Ελλάδας», στην Εθνική Πινακοθήκη
LIFO NEWSROOM
H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Δεν θελω να συζητησω που ακριβως βρισκεται η μπαλλα,διοτι υπαρχει και η πιθανοτητα να την "εχουμε χασει"τελειως .Οσον αφορα ,ομως,τις καθημερινα υιοθετουμενες,ειδικα απο πολιτικους, νεες εκφρασεις,"νισαφι"πια.Περαν του οτι προκειται,σχεδον στο συνολο τους,για αγγλοσαξωνικες εκφρασεις,και μαλιστα κακομεταφρασμενες,στην ελληνικη υφιστανται-αυτο δα ελειπε-πολυ πληρεστερες εννοιολογικα φρασεις,οι οποιες και σταδιακα αντικαθιστανται απο αυτα τα "κατασκευασματα".Αφηνω αυτον τον απεριγραπτο "οδικο χαρτη"(roadmap)που εχει αντικαταστησει εξαιρετικες ελληνικες εκφρασεις,για να σταθω στην παρουσα ,περι γηπεδου,αηδια.Η φραση ,ως γνωστον,προερχεται απο το τεννις(the ball is in your court)και σημαινει οτι εσυ πρεπει να ενεργησεις, αφου οταν η μπαλλα ειναι στην δικη σου πλευρα του γηπεδου ο αντιπαλος δεν επιτρεπεται να την αγγιξει.Περαν,ομως,του οτι η χρηση της σε διαπραγματευση ειναι τελειως αδοκιμη,για πολλους λογους,η σωστη αποδοση ειναι"η μπαλλα βρισκεται στην δικη σου πλευρα του γηπεδου"αφου το ρημαδι το γηπεδο ειναι ενα ,απλα χωριζεται στην μεση απο το φιλε.Θα μου πειτε,φυσικα,"εσενα αυτο σε ενοχλησε τωρα" :Ναι.Και αυτο.Διοτι,πλεον, περαν της εντελως εσφαλμενης χρησης αρχαιοελληνικων η θρησκευτικων εκφρασεων απο τους ημιμαθεις,η και παντελως αδαεις,πολιτικους και δημοσιογραφους(...εκεινο το :"πριν αλεκτωρ λαλησει τρις" κυριολεκτικα με "σκοτωνει") κανουμε και "εισαγωγη μετα χρησεως"ξενων εκφρασεων,αφου,πρωτα,τις "αποδωσουμε" λαθος !!Ε,αν στα "παιδαριωδως ευκολα" θεματα τα κανουμε τοσο πολυ "σαλατα",δεν χρειαζεται φαντασια για να καταλαβει κανεις για ποιο λογο στα "σοβαρα" ζητηματα φερνουμε την καταστροφη.