Τσίπρας: Θέλουμε συμφωνία που θα επιτρέψει την επιστροφή στην ανάπτυξη


Βρυξέλλες 22.6.15 Δηλώσεις Τσίπρα πριν την... από sofia-katsareli
Nick Paleologos / SOOC
1

«Προσερχόμαστε με στόχο να επιτύχουμε οικονομικά βιώσιμη συμφωνία που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη», δήλωσε πριν από λίγο ο Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες, όπου θα έχει συνάντηση με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Όπως είπε θέλει μια λύση χωρίς αύξηση στο ΦΠΑ και στον ηλεκτρισμό, μια συμφωνία για να σώσουμε συντάξεις και μισθούς, που θα επαναφέρει τις εργασιακές σχέσεις, μια συμφωνία για την παταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς.

Οι δηλώσεις έγιναν τόσο στα ελληνικά, όσο και στα Αγγλικά. Στα Αγγλικά πάντως η δήλωση ήταν πολύ πιο σύντομη και δεν περιείχε τα περί συντάξεων και ΦΠΑ.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που τον υποδέχτηκε είπε: "Είχαμε πρόοδο, δεν ξέρω αν θα έχουμε και συμφωνία", μέσα στο χαλαρό κλίμα της υποδοχής.

Νωρίτερα την πεποίθηση ότι θα υπάρξει συμφωνία σήμερα με την Αθήνα εξέφρασε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί στο ραδιόφωνο Europe1.

Θετική ήταν η υποδοχή των ελληνικών προτάσεων από την Κομισιόν.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ LIVE ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης στη σύνοδο Διατλαντικής Ενεργειακής Συνεργασίας: Να σταματήσει η ροή ρωσικού αερίου μέσω Τουρκίας

Σε χθεσινό του μήνυμα ο πρωθυπουργός μίλησε για «νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή ιστορία της Ελλάδος, μια ιστορική στιγμή, μια πράξη ευθύνης και προοπτικής»
LIFO NEWSROOM
ΠΑΣΟΚ: Ζητά αποκατάσταση της άνισης μεταχείρισης των θυμάτων και συγγενών της τραγωδίας στο Μάτι

Πολιτική / ΠΑΣΟΚ: Ζητά αποκατάσταση της άνισης μεταχείρισης των θυμάτων και συγγενών της τραγωδίας στο Μάτι

Με πρωτοβουλία της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Μιλένας Αποστολάκη, κατατέθηκε σήμερα κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Υγείας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια