Μέρκελ στο CNN: Η Ελλάδα πρέπει να κάνει σκληρές μεταρρυθμίσεις

Μέρκελ στο CNN: Η Ελλάδα πρέπει να κάνει σκληρές μεταρρυθμίσεις Facebook Twitter
SOOC
3

Η Ελλάδα πρέπει να κάνει επώδυνες μεταρρυθμίσεις όπως η Ιρλανδία, δηλώνει  η Αγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στο CNN, μετά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Όπως λέει η γερμανίδα καγκελάριος, οι δύο πλευρές πρέπει να εργαστούν σκληρά αλλά και η Ελλάδα πρέπει να εξετάσει το παράδειγμα άλλων χωρών της Ευρώπης, όπως η Ιρλανδία που έχουν εφαρμόσει επώδυνες μεταρρυθμίσεις για να αντιμετωπίσουν την κρίση.

«Εφάρμοσαν ένα τέτοιο πρόγραμμα και σήμερα έχουν τον καλύτερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωζώνη. Αυτός είναι ένας δρόμος που πρέπει  να ακολουθήσει και η Ελλάδα. Και γι' αυτό τον λόγο οι διαπραγματεύσεις είναι σκληρές, αλλά γίνονται προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη», είπε.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια