Επτά στρατιωτικοί νεκροί από τους πυροβολισμούς στην Τύνιδα

Επτά στρατιωτικοί νεκροί από τους πυροβολισμούς στην Τύνιδα Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον επτά στρατιωτικούς σκότωσε ένας δεκανέας σε στρατόπεδο της Τύνιδας, πριν πέσει νεκρός και ο ίδιος από πυρά συναδέλφων του, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Τυνησίας, το οποίο διευκρίνισε ότι προσφάτως είχε απαγορευθεί στον δράστη να φέρει όπλο λόγω ψυχολογικών προβλημάτων. Τα πυρά προκάλεσαν αναστάτωση στην Τύνιδα, η οποία δεν έχει ακόμη συνέλθει από την επίθεση ισλαμιστών ενόπλων στο μουσείο Μπαρντό τον περασμένο Μάρτιο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Τυνησίας Μπελχάσεν Ουεσλάτι, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η ανταλλαγή πυρών «προκάλεσε τον θάνατο επτά στρατιωτικών (...) και του δράστη. Άλλοι δέκα στρατιωτικοί τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ο ένας βρίσκεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση». «Επιτέθηκε σε έναν συνάδελφό του με μαχαίρι, του πήρε το όπλο και κατόπιν άνοιξε πυρ εναντίον των συντρόφων του», είπε.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος, ο δεκανέας αντιμετώπιζε «οικογενειακά και ψυχολογικά προβλήματα» και για τον λόγο αυτό του είχε «απαγορευθεί να φέρει όπλα» και είχε «μετατεθεί σε μια μη νευραλγικής σημασίας θέση», ενώ έκανε λόγο περί ενός «μεμονωμένου περιστατικού».  «Οι έρευνες θα δείξουν εάν πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια ή όχι», είπε, αν και νωρίτερα το υπουργείο Εσωτερικών της Τυνησίας είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο.

Το στρατόπεδο όπου σημειώθηκε η σημερινή επίθεση βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το τυνησιακό κοινοβούλιο και το μουσείο Μπαρντό, όπου είχε σημειωθεί επίθεση ισλαμιστών ενόπλων τον Μάρτιο και είχαν σκοτωθεί 22 άνθρωποι, οι 21 εκ των οποίων ήταν τουρίστες.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM