H τροπολογία για τα τέλη κυκλοφορίας και την υποβολή του Ε9 που κατέθεσε η Βαλαβάνη

H τροπολογία για τα τέλη κυκλοφορίας και την υποβολή του Ε9 που κατέθεσε η Βαλαβάνη Facebook Twitter
1

Τη δυνατότητα ανάκτησης κατατεθειμένων πινακίδων κυκλοφορίας , με την καταβολή του ποσού των τελών κυκλοφορίας που αναλογεί στους μήνες που απομένουν έως το τέλος του έτους προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

Στην τροπολογία προβλέπεται πως σε περίπτωση άρσης ακινησίας οχήματος, αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης εντός του 2015, τα τέλη κυκλοφορίας του έτους αυτού καταβάλλονται πριν την άρση ακινησίας, αναλογικά , για τους υπόλοιπους μήνες μέχρι το τέλος του έτους συμπεριλαμβανομένου και του μήνα της άρσης ακινησίας.

Με την ίδια τροπολογία της κυρίας Βλαβανη παρατείνεται επίσης ως τις 30 Ιουνίου η προθεσμία υποβολής δηλώσεων Ε9 για μεταβολές στοιχείων ακινήτων στη διάρκεια του 2014 .

Σημειώνεται ότι προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στους φορολογούμενους να είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις αλλά και για την άμεση και διαρκή ενημέρωση του περιουσιολογίου «καθορίζονται νέες ημερομηνίες εμπρόθεσμης υποβολής των δηλώσεων Ε9 ειδικά και μόνο για μεταβολές που πραγματοποιήθηκαν από την 1ηΙανουαρίου 2014 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2014 καθώς και αυτές που πραγματοποιήθηκαν από 1η Ιανουαρίου 2015 έως και την 31η Μαΐου 2015». Η νέα προθεσμία εκπνέει στις 30 Ιουνίου.


Τέλος προβλέπεται ότι στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές μπορούν να υπαχθούν και μη φορολογικές οφειλές οι οποίες έχουν καταχωρηθεί στα βιβλία εισπρακτέων εσόδων της Φορολογικής Διοίκησης μέχρι και την ημερομηνία της σχετικής αίτησης και αφορούν υποχρεώσεις έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2014.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Οικονομία / Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ο κανονισμός της ΕΕ για την απανθρακοποίηση φέρνει αυξήσεις σε βενζίνη, πετρέλαιο και μαζούτ – Αντιδράσεις για τον αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα και την καθημερινότητα
LIFO NEWSROOM
ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οικονομία / ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν εργασίες διαμόρφωσης, εγκατάσταση ραμπών και αναβατορίων, τοποθέτηση αυτοματισμών και ειδικού εξοπλισμού, καθώς και αμοιβές μηχανικών
LIFO NEWSROOM
Το αναποτελεσματικό Ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

LiFO politics / Το αναποτελεσματικό ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

«Ο κίνδυνος σήμερα δεν είναι η χρεοκοπία αλλά μια στασιμοκατάσταση, στην οποία η χώρα δεν θα αναπτύσσεται, και ένα μέρος της κοινωνίας αυτό το βιώνει ήδη»: Ο διευθυντής του BusinessDaily.gr Γιάννης Παπαδογιάννης μιλά στη Βασιλική Σιούτη και επισημαίνει ότι η χώρα απορροφά επιδοτήσεις, αλλά όχι δημιουργικά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οικονομία / Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ξεκινά αύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ – Ποιες δεξιότητες καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι και πώς θα διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Εκεί που έχουν φτάσει τα τέλη κυκλοφορίας και τα τεκμήρια των αυτοκινήτων εγώ προτείνω να φτιάξουν ένα κολάζ οι εφορίες με τις πινακίδες για διακόσμηση του χώρου που είναι όλα γκρίζα (θα τα κάνουμε ασπρόμαυρα :P), γιατί δεν πρόκειται να δουν άνθρωπο να πηγαίνει να πάρει πινακίδες.