Συνάντηση Βαρουφάκη – Ομπάμα την Πέμπτη

Συνάντηση Βαρουφάκη – Ομπάμα την Πέμπτη Facebook Twitter
1

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναμένεται να είναι ο πρώτος υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα που θα συναντήσει τον Μπαράκ Ομπάμα, καθώς σύμφωνα με την Καθημερινή θα μεταβεί στον Λευκό Οίκο την Πέμπτη για να παραστεί στην καθιερωμένη τελετή για τον εορτασμό της Ελληνικής Ανεξαρτησίας που θα φιλοξενήσει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Λόγω του βεβαρημένου προγράμματος του Ομπάμα η φετινή εκδήλωση διοργανώνεται στις 16 Απριλίου. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο υπουργός Οικονομικών θα βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στην Ουάσιγκτον για να συμμετάσχει στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ο Γ. Βαρουφακης θα μιλήσει την Πέμπτη στο ίδρυμα Brookings. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομιλία του ήταν αρχικά προγραμματισμένη για την ίδια ώρα που θα λαμβάνει χώρα η τελετή στον Λευκό Οίκο, αλλά το Brookings ανακοίνωσε ότι τελικά θα πραγματοποιηθεί μιάμιση ώρα νωρίτερα, ακριβώς μετά την ομιλία του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Όπως σημειώνει η Καθημερινή, ο Γ. Βαρουφάκης αναμένεται να εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση και να έχει την ευκαιρία μιας ολιγόλεπτης συνομιλίας με τον Μπαράκ Ομπάμα και τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM