Live: Οι δηλώσεις Τσίπρα - Πούτιν στη Μόσχα

Live: Οι δηλώσεις Τσίπρα - Πούτιν στη Μόσχα Facebook Twitter
0

Δείτε ζωντανά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά τη συνάντησή τους στη Μόσχα.

Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στις 13.00 και μετά τη συνάντηση ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες και γεύμα εργασίας. Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με προέδρους ομογενειακών συλλόγων.

Στην εισαγωγική συνομιλία, πριν την έναρξη των κατ' ιδίαν συζητήσεων, ο Πούτιν καλωσορίζοντας τον πρωθυπουργό τόνισε τις ιδιαίτερες σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία και αναφέρθηκε επίσης στις σημαντικές εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών, οι οποίες έχουν πληγεί από τις ευρωπαϊκές κυρώσεις και το ρωσικό εμπάργκο.

Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε ως στόχο της επίσκεψής του στη Μόσχα την επανεκκίνηση των διμερών σχέσεων «προς όφελος και των δύο χωρών αλλά προς όφελος και της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή». Αναφέρθηκε ακόμα στις «βαθιές ρίζες» και «διαχρονικές σχέσεις» που διέπουν τους δύο λαούς.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα είναι δύναμη σταθερότητας και αξιόπιστος εταίρος»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα είναι δύναμη σταθερότητας και αξιόπιστος εταίρος»

Ανασκόπηση εβδομάδας με έμφαση σε ΟΗΕ, εξοπλιστικά, Τουρκία, Ρομά και κοινωνικές πολιτικές – «Η πολιτεία πρέπει να στέκεται δίπλα σε όσους πονούν, ακόμη κι αν την αμφισβητούν», σημείωσε ο πρωθυπουργός για την απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι
THE LIFO TEAM
Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

LiFO politics / Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

«Η Ελλάδα, μετά την κρίση του 2009, έχει μεν ορθοποδήσει –από το 2017-2018 και μετά δεν είναι εκεί που ήταν–, αλλά υπάρχει ένα κλίμα που βαραίνει. Και οικονομικά και κοινωνικά και ίσως και πολιτικά»: Ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη μιλά στη Βασιλική Σιούτη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Πολιτική / Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Η σύνθεση θα είναι 1 + 2, δηλαδή οι δύο ηγέτες, οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν και οι διπλωματικοί σύμβουλοι Μίλτος Νικολαϊδης και Τσαγατάι Κιλίτς
LIFO NEWSROOM