Φωτιά τώρα στου Ρέντη

Ξεκινούν σήμερα οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες

Ξεκινούν σήμερα οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

Ξεκινούν σήμερα στις Βρυξέλλες οι διαπραγματεύσεις των κλιμακίων  μέσα σε «θολό τοπίο», λόγω  των αντιπαραθέσεων κυβέρνησης και δανειστών για το αν θα έρθουν κλιμάκια ελεγκτών στην Αθήνα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, επικεφαλής στις τεχνικές διαβουλεύσεις με τους θεσμούς στις Βρυξέλλες θα είναι ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Νίκος Θεοχαράκης, ενώ σε αυτές αναμένεται να μετέχει και η Έλενα Παναρίτη σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών.

Χθες αναχώρησε από τις Βρυξέλλες ο επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) Γ. Χουλιαράκης, που αναμένεται πάντως να παρευρεθεί σήμερα στη συνεδρίαση των τεχνικών κλιμακίων.

Είναι σαφές ότι τα τεχνικά κλιμάκια θα ξεκινήσουν στις Βρυξέλλες τις εργασίες τους και όταν απαιτηθεί θα έρθουν στην Αθήνα, κάτι που το Μαξίμου επιθυμεί να γίνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Εν τω μεταξύ αύριο στο Παρίσι ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία καθώς θα μιλήσει και σε εκδήλωση του Οργανισμού για τις μεταρρυθμίσεις που δρομολογούνται στην Ελλάδα.

Ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει από το Παρίσι για τις μεταρρυθμίσεις που θα γίνουν στην Ελλάδα, προκειμένου να αποκατασταθεί η δημόσια διοίκηση για να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή και να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη.


Την Παρασκευή θα συναντηθεί στις Βρυξέλλες με τους Μάρτιν Σουλτς και Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, καθώς και με τον Μανώλη Γλέζο.

0

Φωτιά τώρα στου Ρέντη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Οικονομία / Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Το επόμενο μέτωπο παρεμβάσεων θα είναι αυτό της κοινωνικής αντιπαροχής καθώς και ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στους servicers να ρίξουν στην αγορά σπίτια που έχουν στην κατοχή τους, αλλά η πώλησή τους αντιμετωπίζει εμπόδια
LIFO NEWSROOM
Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Οικονομία / Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Κατά το πρώτο τετράμηνο εφαρμογής, οι αποδοχές από υπερωρίες και υπερεργασία αυξήθηκαν κατά 48% και τα έσοδα από εισφορές υπερωριών και υπερεργασίας αυξήθηκαν κατά 34% σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2024
LIFO NEWSROOM