Έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ προβλέπει ο Γκρίνσπαν

Έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ προβλέπει ο Γκρίνσπαν Facebook Twitter
3

Ο πρώην διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Αλαν Γκρίνσπαν, δήλωσε στο BBC πως θεωρεί αναπόφευκτη την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Τόνισε ότι δεν βλέπει ποιος θα μπορούσε να ανεχτεί περισσότερα δάνεια για να υποστηρίξει την ελληνική οικονομία.

Η Ελλάδα θέλει να επαναδιαπραγματευτεί το σχέδιο διάσωσής της, σημειώνει το BBC, αλλά ο Γκρνίσπαν λέει: «Δεν νομίζω ότι αυτό θα επιλυθεί χωρίς μια αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη». «Πιστεύω (ότι η Ελλάδα) τελικά θα φύγει (από το ευρώ). Δεν νομίζω ότι αυτό βοηθάει τους ίδιους ή την υπόλοιπη ευρωζώνη - είναι απλώς ζήτημα χρόνου να αναγνωρίσουν όλοι ότι η αποχώρηση είναι η καλύτερη στρατηγική», σημειώνει.

«Το πρόβλημα έγκειται στο ότι δεν υπάρχει κανείς τρόπος ώστε να αντιληφθώ, πώς θα συνεχιστεί το ευρώ, εκτός και αν όλα τα μέλη της ευρωζώνης ενοποιηθούν πολιτικά - για την ακρίβεια ούτε καν μόνον η δημοσιονομική ενοποίηση αρκεί», αναφέρει. «Όλα τα χαρτιά βρίσκονται στα χέρια των μελών της Ευρωζώνης», είπε, και χαρακτήρισε τη διατήρηση της ενότητας της  ευρωζώνης «ως αφόρητη πίεση σε καθένα από τα μέλη της».

Τέλος, κάνει λόγο για κίνδυνο ακόμη μεγαλύτερης αποδιάρθρωσης της Ευρωζώνης, με αποχώρηση και άλλων νοτιοευρωπαϊκών χωρών από το κοινό νόμισμα.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΜΦΩΝΙΑ AKTOR ΔΕΠΑ LNG

Οικονομία / Υπεγράφη η συμφωνία AKTOR-ΔΕΠΑ με Venture Global για το αμερικανικό LNG και τη διανομή του στη ΝΑ Ευρώπη μέσω Ελλάδας

Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία της νέας εταιρείας ATLANTIC - SEE LNG TRADE που συνέστησαν οι δύο ελληνικές εταιρείες με στόχο την εισαγωγή, εμπορία και εξαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου
LIFO NEWSROOM
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΙΟΝΙΟ

Οικονομία / Τι σημαίνει για την Ελλάδα και την Ευρώπη η «ιστορική συμφωνία» για εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Ιόνιο

Οι υπογραφές «μπήκαν» στο Ζάππειο, παρουσία Αμερικανών υπουργών και υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων, επιβεβαιώνοντας την στενή στρατηγική συνεργασία Αθήνας - Ουάσινγκτον στον τομέα της ενέργειας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
[Η Ελλάδα θέλει να επαναδιαπραγματευτεί το σχέδιο διάσωσής της, σημειώνει το BBC, αλλά ο Γκρνίσπαν λέει: «Δεν νομίζω ότι αυτό θα επιλυθεί χωρίς μια αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη». «Πιστεύω (ότι η Ελλάδα) τελικά θα φύγει (από το ευρώ). Δεν νομίζω ότι αυτό βοηθάει τους ίδιους ή την υπόλοιπη ευρωζώνη - είναι απλώς ζήτημα χρόνου να αναγνωρίσουν όλοι ότι η αποχώρηση είναι η καλύτερη στρατηγική», σημειώνει].Αν γίνει αυτό, και γιατί όχι, τότε μία-μία, πρώτες οι χώρες του νότου, θα αποχαιρετούν την ευρωζώνη μπας και βρουν την υγειά τους. Ας κάτσουν οι βόρειοι μεταξύ τους, αφού είναι ευρέως γνωστό ότι η ευρωζώνη φτιάχτηκε από εκείνους μόνο για εκείνους, με τους δικούς τους κανόνες, προσαρμοσμένους πλήρως στα δικά τους συστήματα και ιδιοσυγκρασίες.Κουραστήκαμε και οι μεν και οι δεν.