Έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ προβλέπει ο Γκρίνσπαν

Έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ προβλέπει ο Γκρίνσπαν Facebook Twitter
3

Ο πρώην διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Αλαν Γκρίνσπαν, δήλωσε στο BBC πως θεωρεί αναπόφευκτη την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Τόνισε ότι δεν βλέπει ποιος θα μπορούσε να ανεχτεί περισσότερα δάνεια για να υποστηρίξει την ελληνική οικονομία.

Η Ελλάδα θέλει να επαναδιαπραγματευτεί το σχέδιο διάσωσής της, σημειώνει το BBC, αλλά ο Γκρνίσπαν λέει: «Δεν νομίζω ότι αυτό θα επιλυθεί χωρίς μια αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη». «Πιστεύω (ότι η Ελλάδα) τελικά θα φύγει (από το ευρώ). Δεν νομίζω ότι αυτό βοηθάει τους ίδιους ή την υπόλοιπη ευρωζώνη - είναι απλώς ζήτημα χρόνου να αναγνωρίσουν όλοι ότι η αποχώρηση είναι η καλύτερη στρατηγική», σημειώνει.

«Το πρόβλημα έγκειται στο ότι δεν υπάρχει κανείς τρόπος ώστε να αντιληφθώ, πώς θα συνεχιστεί το ευρώ, εκτός και αν όλα τα μέλη της ευρωζώνης ενοποιηθούν πολιτικά - για την ακρίβεια ούτε καν μόνον η δημοσιονομική ενοποίηση αρκεί», αναφέρει. «Όλα τα χαρτιά βρίσκονται στα χέρια των μελών της Ευρωζώνης», είπε, και χαρακτήρισε τη διατήρηση της ενότητας της  ευρωζώνης «ως αφόρητη πίεση σε καθένα από τα μέλη της».

Τέλος, κάνει λόγο για κίνδυνο ακόμη μεγαλύτερης αποδιάρθρωσης της Ευρωζώνης, με αποχώρηση και άλλων νοτιοευρωπαϊκών χωρών από το κοινό νόμισμα.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Οικονομία / ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Ιδιαίτερα υψηλή παραβατικότητα εντοπίστηκε και στις μισθώσεις ομπρελών και καθισμάτων σε παραλίες, με δεκάδες επιχειρήσεις να σφραγίζονται σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ρόδο, Σάμο, Κέρκυρα, Σύρο, Σίφνο, Πόρο και Αίγινα
LIFO NEWSROOM
Fan bourgeois για νέο κοινό στη νέα Chanel του Matthieu Blazy 

Εβδομάδα Μόδας / Chanel: Ήσυχα αλλά τολμηρά, ο Matthieu Blazy αφυπνίζει το επαναστατικό πνεύμα της Coco

Καταργώντας (ή κάνοντας αγνώριστα) τα κλισέ που είχαν κουράσει ακόμα και το πιο πιστό κοινό της Chanel, o νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ιστορικού οίκου μοιάζει να πέρασε το πρώτο τεστ.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Οικονομία / Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει αύξηση των δασμών εισαγωγής χάλυβα στο 50% και μείωση των ποσοστώσεων σχεδόν στο μισό για να προστατεύσει τη βιομηχανία της από φθηνές εισαγωγές, ακολουθώντας τα βήματα των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
[Η Ελλάδα θέλει να επαναδιαπραγματευτεί το σχέδιο διάσωσής της, σημειώνει το BBC, αλλά ο Γκρνίσπαν λέει: «Δεν νομίζω ότι αυτό θα επιλυθεί χωρίς μια αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη». «Πιστεύω (ότι η Ελλάδα) τελικά θα φύγει (από το ευρώ). Δεν νομίζω ότι αυτό βοηθάει τους ίδιους ή την υπόλοιπη ευρωζώνη - είναι απλώς ζήτημα χρόνου να αναγνωρίσουν όλοι ότι η αποχώρηση είναι η καλύτερη στρατηγική», σημειώνει].Αν γίνει αυτό, και γιατί όχι, τότε μία-μία, πρώτες οι χώρες του νότου, θα αποχαιρετούν την ευρωζώνη μπας και βρουν την υγειά τους. Ας κάτσουν οι βόρειοι μεταξύ τους, αφού είναι ευρέως γνωστό ότι η ευρωζώνη φτιάχτηκε από εκείνους μόνο για εκείνους, με τους δικούς τους κανόνες, προσαρμοσμένους πλήρως στα δικά τους συστήματα και ιδιοσυγκρασίες.Κουραστήκαμε και οι μεν και οι δεν.