Αντιπρόεδρος Κομισιόν: Απαραίτητη η παράταση του προγράμματος

Αντιπρόεδρος Κομισιόν: Απαραίτητη η παράταση του προγράμματος Facebook Twitter
0

Η Ελλάδα οφείλει να παρατείνει το πρόγραμμα στήριξης για να κερδίσει χρόνο δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, τονίζοντας πάντως ότι η χώρα μπορεί και να επιλέξει με ποιον τρόπο θα εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά της και θα αναπτύξει την οικονομία της.

Όπως είπε ο  Βάλντις Ντομπρόφσκις στο Reuters., ο δρόμος της παράτασης είναι ο πιο ρεαλιστικός για λίγους ακόμη μήνες ή για μισό χρόνο, ώστε να δοθεί έτσι περισσότερος χρόνος για διαπραγματεύσεις.

Μάλιστα έκανε λόγο για προοπτική αλλαγής ορισμένων μέτρων του προγράμματος για να επιτευχθεί μεγαλύτερη κοινωνική δικαιοσύνη με αντάλλαγμα όμως ισοδύναμα μέτρα.

 «Αλλά για να γίνει αυτό», πρόσθεσε, «χρειαζόμαστε προοπτική για συνομιλίες και αυτή η προοπτική δίδεται από το πλαίσιο του προγράμματος».

Στάθηκε επίσης αντίθετος σε εξαγγελίες όπως αυτή για αύξηση του κατώτατου μισθού, το πάγωμα των ιδιωτικοποιήσεων, την επαναπρόσληψη δημοσίωνν υπαλλήλων  ή τη χορήγηση της 13ης σύνταξης λέγοντας ότι τέτοιες κινήσεις φέρνουν το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 «Αυτό είναι σημαντικό...να μην υπάρξει επιστροφή στη χρηματοπιστωτική αστάθεια και την κρίση», τόνισε

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οριστικοποιείται το πακέτο ΔΕΘ: Ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη, ενισχύσεις για ευάλωτους, παρεμβάσεις για το στεγαστικό

Οικονομία / Οριστικοποιείται το πακέτο ΔΕΘ: Ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη, ενισχύσεις για ευάλωτους, παρεμβάσεις για το στεγαστικό

Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να αξιοποιηθεί η υπεραπόδοση της οικονομίας και τα έσοδα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
LIFO NEWSROOM
LAMDA Development - ION Group: Στρατηγική συμφωνία 450 εκατ.ευρώ για τη δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Έρευνας & Καινοτομίας στο The Ellinikon

Οικονομία / LAMDA Development - ION Group: Στρατηγική συμφωνία 450 εκατ.ευρώ για τη δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Έρευνας & Καινοτομίας στο The Ellinikon

Το συνολικό μέγεθος της επένδυσης του Ομίλου ΙΟΝ που σχετίζεται με το Κέντρο Έρευνας & Καινοτομίας εκτιμάται ότι θα υπερβεί το 1,5 δισ. ευρώ
LIFO NEWSROOM