ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Τάφος άγνωστης βασίλισσας βρέθηκε στην Αίγυπτο

Τάφος άγνωστης βασίλισσας βρέθηκε στην Αίγυπτο Facebook Twitter
0

Αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο ανακάλυψαν τον τάφο μιας άγνωστης μέχρι σήμερα βασίλισσας, σύμφωνα με αξιωματούχους της χώρας. Όπως αναφέρει το BBC, ο τάφος βρέθηκε στο Abu-Sir, νοτιοδυτικά του Καΐρου, και πιστεύεται ότι ανήκει στη σύζυγο ή τη μητέρα του Φαραώ Neferefre, ο οποίος κυβέρνησε από 4.500 χρόνια.

O υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Μαμντούχ αλ Νταμάτι. ανέφερε ότι το όνομά της, Khentakawess, βρέθηκε χαραγμένο στον τοίχο της νεκρόπολης. Πρόκειται για την Khentakawess την τρίτη και ο τάφος της ανακαλύφθηκε στο ταφικό συγκρότημα του Φαραώ. Η ανακάλυψη "θα μπορούσε να μας βοηθήσει να ρίξουμε φως σε ορισμένες άγνωστες πτυχές της Πέμπτης Δυναστείας, η οποία μαζί με την τέταρτη Δυναστεία, ήταν μάρτυρες της κατασκευής των πρώτων πυραμίδων", πρόσθεσε ο υπουργός.

Τάφος άγνωστης βασίλισσας βρέθηκε στην Αίγυπτο Facebook Twitter

Ο επικεφαλής του Τσέχικου Ινστιτούτου Αιγυπτιολογίας, Μίροσλαβ Μπάρτα, ο οποίος έκανε την ανακάλυψη, σημείωσε ότι η τοποθεσία του τάφου τον κάνει να πιστεύει ότι πρόκειται για τη σύζυγο του Φαραώ. Οι τσέχοι αρχαιολόγοι βρήκαν επίσης περίπου 30 σκεύη κατασκευασμένα από ασβεστόλιθο και χαλκό.

Το Abu-Sir χρησιμοποιήθηκε ως νεκροταφείο του Παλαιού Βασιλείου, για εξέχοντα άτομα της αρχαίας αιγυπτιακής πρωτεύουσας του Μέμφις.

0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καύσωνας-ρεκόρ σαρώνει τη Νότια Ευρώπη: Επιστήμονες προειδοποιούν για «κοκτέιλ» που τροφοδοτεί φωτιές

Διεθνή / Καύσωνας-ρεκόρ σαρώνει τη Νότια Ευρώπη: Επιστήμονες προειδοποιούν για «κοκτέιλ» που τροφοδοτεί φωτιές

Ακραίος καύσωνας έως 44°C πλήττει τη Νότια Ευρώπη, προκαλώντας εκτεταμένες φωτιές από την Ισπανία έως τα Βαλκάνια - Επιστήμονες μιλούν για κλιματικό «κοκτέιλ μολότοφ» και κίνδυνο ρεκόρ θερμοκρασιών
LIFO NEWSROOM
Κινεζικό πολεμικό πλοίο συγκρούστηκε με σκάφος της κινεζικής ακτοφυλακής ενώ καταδίωκε πλοίο των Φιλιππίνων

Διεθνή / Κινεζικό πολεμικό πλοίο συγκρούστηκε με σκάφος της κινεζικής ακτοφυλακής ενώ καταδίωκε πλοίο των Φιλιππίνων

Βίντεο δείχνει σκάφος της κινεζικής ακτοφυλακής να εκτοξεύει αντλίες νερού κατά την καταδίωξη πλοίου της ακτοφυλακής των Φιλιππίνων, πριν συγκρουστεί με θόρυβο με ένα πολύ μεγαλύτερο κινεζικό πολεμικό πλοίο
LIFO NEWSROOM
Ποιος ήταν ο Άνας αλ-Σαρίφ, ο γνωστός δημοσιογράφος της Γάζας που σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα

Διεθνή / Ποιος ήταν ο Άνας αλ-Σαρίφ, ο γνωστός δημοσιογράφος της Γάζας που σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα

Στενοί συνεργάτες του τον περιγράφουν ως θαρραλέο και αφοσιωμένο - Το Ισραήλ είχε στο παρελθόν κατηγορήσει τον Σαρίφ ότι ήταν μέλος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς.
LIFO NEWSROOM