Έφτασε η ώρα της κρίσης για τον Πιστόριους

Έφτασε η ώρα της κρίσης για τον Πιστόριους Facebook Twitter
0

Σε λίγες ώρες αναμένεται η ετυμηγορία του δικαστηρίου για τον Νοτιαοαφρικανό παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους ο οποίος δικάζεται για τη δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ στις 14 Φεβρουαρίου 2013.

Ο εισαγγελέας ήταν κόλαφος για τον Πιστόριους αφού του καταλόγισε πρόθεση στο φόνο της Στέενκαμπ και πλέον αναμένεται η αγόρευση του Τοκοσίλε Μασίπα, προέδρου της έδρας του δικαστηρίου.

Αν ο Πιστόριους κριθεί ένοχος για φόνο εκ προμελέτης αντιμετωπίζει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Αν κριθεί ότι δεν σκόπευε να δολοφονήσει την 29χρονη σύντροφό του αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή 15ετούς κάθειρξης, που μπορεί να είναι με αναστολή ή εκτέλεση κοινωνικού έργου.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρίβα Στίνκαμπ πυροβολήθηκε τρεις φορές από το όπλο του Πιστόριους με τις σφαίρες να διαπερνούν την πόρτα του μπάνιου και να προκαλούν θανάσιμα τραύματα στην 29χρονη. Ο ίδιος ο παραολυμπιονίκης υποστηρίζει ότι πυροβόλησε νομίζοντας ότι είχε μπει στο σπίτι κάποιος κλέφτης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Χονγκ Κονγκ ανοίγει τις πόρτες στους ξένους φοιτητές που διώχνει από το Χάρβαρντ ο Τραμπ

Διεθνή / Το Χονγκ Κονγκ ανοίγει τις πόρτες στους ξένους φοιτητές που διώχνει από το Χάρβαρντ ο Τραμπ

Το Πεκίνο καταδίκασε την «πολιτικοποίηση της εκπαιδευτικής συνεργασίας», προσθέτοντας ότι η κίνηση της Ουάσινγκτον θα «βλάψει μόνο την εικόνα και το διεθνές κύρος των ΗΠΑ»
LIFO NEWSROOM
Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Διεθνή / Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Το γεγονός έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για το Φεστιβάλ Καννών, το οποίο διανύει την πιο πυκνή φάση του με πολυαναμενόμενες προβολές, συνεντεύξεις τύπου και επίσημες παρουσιάσεις να έχουν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο
LIFO NEWSROOM
Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Διεθνή / Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Τουλάχιστον 10 οι διαγνώσεις μέχρι στιγμής - Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν δύο οικογένειες, ανεξάρτητα μεταξύ τους, επικοινώνησαν με τις κλινικές γονιμότητας αφού τα παιδιά τους διαγνώστηκαν με καρκίνο
LIFO NEWSROOM
Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

LiFO politics / Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

Ο Σωτήρης Ρούσσος, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με ειδίκευση σε θέματα Εγγύς και Μέσης Ανατολής, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το παλαιστινιακό αδιέξοδο, τους στόχους του Ισραήλ και τις κινήσεις του Τραμπ στην περιοχή.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ