Συμβολική κατάληψη από τις καθαρίστριες

Συμβολική κατάληψη από τις καθαρίστριες Facebook Twitter
2

Σε συμβολική κατάληψη του υπουργείου Οικονομικών προχωρούν οι απολυμένες καθαρίστριες, οι οποίες κλείδωσαν με αλυσίδα την πόρτα του κτιρίου.

Οι καθαρίστριες διαμαρτύρονται καθώς, όπως υποστηρίζουν, παρά τη δικαστική απόφαση υπέρ τους που ορίζει ότι πρέπει να επαναπροσληφθούν, η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει την απόφαση αυτή.

Οι καθαρίστριες μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 κατήγγειλαν πως την Τετάρτη, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, τους ανακοίνωσε πως δεν δέχεται να εκτελέσει καμιά δικαστική απόφαση και πως η μη επαναπρόσληψή τους αποτελεί πολιτική απόφαση.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Hellenic Train: Απεργούν οι μηχανοδηγοί την Πέμπτη - Αντιδρούν σε απολύσεις συναδέρφων τους

Ελλάδα / Hellenic Train: Απεργούν οι μηχανοδηγοί την Πέμπτη - Αντιδρούν σε απολύσεις συναδέρφων τους

«Οι εκπρόσωποι της Hellenic Train δήλωσαν πως η εταιρεία στα πλαίσια της 'αναδιοργάνωσής της' επιλέγει να απολύει όσους βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΠΕΠΕ
LIFO NEWSROOM
Πιλοτικό πρόγραμμα για την τεχνητή νοημοσύνη στα σχολεία με τη συμβολή του Ιδρύματος Ωνάση

Ελλάδα / Πιλοτικό πρόγραμμα για την τεχνητή νοημοσύνη στα σχολεία με τη συμβολή του Ιδρύματος Ωνάση

Ο πρωθυπουργός τόνισε τον μετασχηματιστικό ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση, υπογραμμίζοντας ότι μπορεί να ενισχύσει το έργο των εκπαιδευτικών και να προσφέρει στους μαθητές νέους τρόπους μάθησης
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Κυριε Θεοχάρη ρίξτε μια ματιά στο άρθρο 94 του Συντάγματος, εκει στην παράγραφο 4:4. Στα πολιτικά ή διοικητικά δικαστήρια μπορεί να ανατεθεί και κάθε άλλη αρμοδιότητα διοικητικής φύσης, όπως νόμος ορίζει. Στις αρμοδιότητες αυτές περιλαμβάνεται και η λήψη μέτρων για τη συμμόρφωση της διοίκησης με τις δικαστικές αποφάσεις. Oι δικαστικές αποφάσεις εκτελούνται αναγκαστικά και κατά του Δημοσίου, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, όπως νόμος ορίζει.Όσο για την πολιτική απόφαση (πριοφανώς του Υπουργού γιατι ο κύριος Θεοχάρης μονο διοικητυικές αποφασεις μπορέι να παίρνει) ας δει και τι λεει για την διάκριση των εξουσιών.
καλά πληροφορημένες πηγές μάλιστα, αναφέρουν ότι ο Θεοχάρης έκοβε βόλτες πέριξ του Συντάγματος βροντοφωνάζοντας: "ζήτω η αναρχία, κουφάλες! γ*** το κράτος και την κ***δικαιοσύνη!"