Γερμανός επίτροπος: «Να συζητήσουμε για σύνταξη στα 70»

Γερμανός επίτροπος: «Να συζητήσουμε για σύνταξη στα 70» Facebook Twitter
2

Αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει στη Γερμανία η συνέντευξη του Γερμανού επιτρόπου Γκίντερ Ετινγκερ στην εφημερίδα Die Welt, στην οποίο προτέινει συνταξιοδότηση στα 70, φέροντας ως παράδειγμα την αύξηση των ορίων στην Ελλάδα.  

«Ζητούμε από τους Ελληνες να δουλεύουν περισσότερο για λιγότερα χρήματα και τώρα αυτοί εκπλήσσονται βλέποντας τους Γερμανούς να κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση», λέει ο Έτιγκερ, στη συνέντευξη που θα δημοσιευτεί σήμερα.

Ο Γερμανός επίτροπος επικρίνει τη συμφωνία μεταξύ των εταίρων της κυβέρνησης για «συνταξιοδότηση στα 63», και μεταξύ άλλων αναφέρει: «Εχουμε έλλειψη εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού και γι' αυτό στα επόμενα χρόνια πρέπει να συζητήσουμε για τη σύνταξη στα 70. Πρέπει να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να μετεκπαιδεύονται, ώστε να μπορούν να εργάζονται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάννες 2025: Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον απών από τη συνέντευξη Τύπου της ταινίας του μετά το συμβάν με τον φωτογράφο

Διεθνή / Κάννες 2025: Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον απών από τη συνέντευξη Τύπου της ταινίας του μετά το συμβάν με τον φωτογράφο

Ο έντονος διαπληκτισμός που είχε ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός με φωτογράφο, στο κόκκινο χαλί για την πρεμιέρα της ταινίας «Highest 2 Lowest» στις Κάννες
LIFO NEWSROOM