4 στα 10 τουριστικά σάιτ παρανομούν

4 στα 10 τουριστικά σάιτ παρανομούν Facebook Twitter
0

Σχεδόν τα 4 στα 10 τουριστικά σάιτ παρανομούν και δεν τηρούν το ευρωπαϊκό καταναλωτικό δίκαιο, σύμφωνα με την Κομισιόν

Το καλοκαίρι του 2013, οι αρχές των χωρών-μελών της ΕΕ έλεγξαν, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Επιτροπής, 552 δικτυακούς τόπους πώλησης αεροπορικών εισιτηρίων και ξενοδοχειακής διαμονής, συμπεριλαμβανομένων δικτυακών τόπων εμπόρων και μεσαζόντων.

Τα κύρια προβλήματα που βρέθηκαν ήταν, έλλειψη υποχρεωτικών πληροφοριών σχετικά με την ταυτότητα του εμπόρου και με την ηλεκτρονική του διεύθυνση, έλλειψη σαφών οδηγιών για τον τρόπο υποβολής καταγγελιών, προαιρετικές επιπρόσθετες  τιμολογήσεις, όπως το τέλος αποσκευών, χωρίς  δυνατότητα επιλογής και συνολική τιμή που δεν αναφέρεται εκ των προτέρων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προαναγγέλλει μέτρα σε βάρος των δικτυακών τόπων που συνεχίζουν να παρανομούν.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Explainer / Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Ο καθηγητής Στρατηγικής Αθανάσιος Πλατιάς εξηγεί γιατί η νέα στρατηγική εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ σηματοδοτεί το τέλος της μεταπολεμικής φιλελεύθερης διεθνούς τάξης και πώς αυτή επηρεάζει την Ευρώπη και την Ελλάδα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η σκοτεινή ιστορία της δανικής κυριαρχίας στην Γροιλανδία

Διεθνή / Η σκοτεινή ιστορία της κυριαρχίας των Δανών στη Γροιλανδία

Οι ντόπιοι γνωρίζουν τις υποθέσεις των παιδιών που χωρίστηκαν από τους γονείς τους και των κοριτσιών που υποβλήθηκαν ακούσια σε τοποθέτηση ενδομήτριου σπειράματος για τον περιορισμό των γεννήσεων στο αχανές νησί.
THE LIFO TEAM
ΡΕΝΕ ΓΚΟΥΝΤ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / Μινεάπολη: Η σύζυγος της Ρενέ Γκουντ λέει «εμείς είχαμε σφυρίχτρες, εκείνοι όπλα» μετά τον θάνατό της

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ παρουσίασαν τη Ρενέ Γκουντ ως «εγχώρια τρομοκράτη», υποστηρίζοντας ότι επιχείρησε να παρασύρει πράκτορα της ICE με το όχημά της
THE LIFO TEAM