No.1

Αμφισβήτηση του αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών στην Άγκυρα

Αμφισβήτηση του αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών στην Άγκυρα Facebook Twitter
0

Προσφυγή αμφισβήτησης του αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών στην Άγκυρα θα καταθέσει το μεγαλύτερο κόμμα της τουρκική αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα.

Το επίσημο αποτέλεσμα έδωσε τη νίκη με μικρή διαφορά στο κυβερνών κόμμα του Ερντογάν, όμως σύμφωνα με την αντιπολίτευση εμφανίστηκαν περιπτώσεις νοθείας.

«Σημαντική νοθεία αποδείχθηκε πως έγινε σε πολλά εκλογικά τμήματα» της τουρκικής πρωτεύουσας, δήλωσε  στο Γαλλικό Πρακτορείο δικηγόρος που πρόσκειται στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και ζήτησε να μην κατονομασθεί.

 


Χιλιάδες οπαδοί του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ μπροστά από την έδρα του Ανώτερου Εκλογικού Συμβουλίου στην Άγκυρα κρατώντας τουρκικές σημαίες για να καταγγείλουν «μαζική νοθεία» στην πρωτεύουσα, η οποία αριθμεί 5 εκατ. κατοίκους, και να ζητήσουν νέα καταμέτρηση των ψήφων.

 

 

0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM
ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM