Διαλύθηκαν τα Ουκρανικά ΜΑΤ

Διαλύθηκαν τα Ουκρανικά ΜΑΤ Facebook Twitter
1

Τη διάλυση των ειδικών δυνάμεων για την καταστολή των ταραχών, των Μπερκούτ, οι οποίες αποτελούσαν τον φόβο των διαδηλωτών, ανακοίνωσε σήμερα ο προσωρινός υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας στη σελίδα του στο Facebook.  «Οι Μπερκούτ δεν υπάρχουν πια. Υπέγραψα το υπ' αριθμόν 144 διάταγμα με ημερομηνία 25 Φεβρουαρίου 2014 για τη διάλυση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας Μπερκούτ» έγραψε ο Αρσέν Αβάκοφ.

Οι Μπερκούτ ήσαν η αιχμή του δόρατος της καταστολής των διαδηλώσεων στην Ουκρανία και σε φωτογραφίες εμφανίζονται να πυροβολούν τα πλήθη με πραγματικές σφαίρες. Οι «Χρυσοί Αετοί», όπως είναι το όνομά τους στα ελληνικά, αποτελούσαν το φόβο των διαδηλωτών.

Τουλάχιστον 82 άνθρωποι, ανάμεσά τους περίπου 10 αστυνομικοί σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς την περασμένη εβδομάδα στο Κίεβο.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιά στο Crans-Montana: Η θλίψη μετατρέπεται σε οργή και οι Ελβετοί αμφισβητούν ανοιχτά την κυβέρνηση

Διεθνή / Φωτιά στο Crans-Montana: Η θλίψη μετατρέπεται σε οργή και οι Ελβετοί αμφισβητούν ανοιχτά την κυβέρνηση

Η τραγωδία στο Crans-Montana αποκάλυψε σοβαρές αδυναμίες - Οι πολίτες διερωτώνται πώς απέτυχε ένα σύστημα που θεωρούνταν σχεδόν άψογο και τι μέτρα πρέπει να ληφθούν για να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: Οι ΗΠΑ πρέπει έχουν τη Γροιλανδία για να αποτρέψουν τη Ρωσία και την Κίνα από το να την πάρουν

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Οι ΗΠΑ πρέπει έχουν τη Γροιλανδία για να αποτρέψουν τη Ρωσία και την Κίνα από το να την πάρουν

«Δεν θέλουμε να γίνουμε Αμερικανοί, δεν θέλουμε να γίνουμε Δανοί, θέλουμε να είμαστε Γροιλανδοί» διαμηνύουν οι ηγέτες των πολιτικών κομμάτων της χώρας
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Αυτοι που πυροβολησαν τους πολιτες θα διωχθουν? Ή φτανει που σκοτωθηκαν 10 αστυνομικοι, πιθανοτατα καποιοι που δεν πυροβολουσαν εναντιον πολιτων και υπηρξαν θυματα εκδικησης?