Ερντογάν: Προδοσία χειρότερη από κάθε στρατιωτικό πραξικόπημα του παρελθόντος

Ερντογάν: Προδοσία χειρότερη από κάθε στρατιωτικό πραξικόπημα του παρελθόντος Facebook Twitter
0

Σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντας κόμματος, ο Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε τη δικαστική έρευνα για το σκάνδαλο διαφθοράς "μαύρη κηλίδα στη δημοκρατική ιστορία της Τουρκίας" και "προδοσία χειρότερη από κάθε στρατιωτικό πραξικόπημα των προηγούμενων δεκαετιών".

Ανέφερε επίσης πως αν η αντιπολίτευση δεχτεί την από κοινού αλλαγή, τότε το κυβερνών κόμμα είναι έτοιμο να αποσύρει τη σχετική πρόταση νόμου. Ο νόμος που επιχειρεί να περάσει αυξάνει σημαντικά τις αρμοδιότητες του υπουργού Δικαιοσύνης ως προέδρου του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαστών και Εισαγγελέων, και καταγγέλλεται ως απόπειρα παραβίασης του Συντάγματος από σύσσωμη την αντιπολίτευση. Αυτό που φαίνεται ότι θέλει να κάνει ο Ερντογάν είναι να καθυποτάξει το δικαστικό σώμα, το οποίο θεωρεί ότι βρίσκεται υπό την επιρροή της μουσουλμανικής αδελφότητας.

Όπως γράφει το news.gr το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) έχει δηλώσει ότι θα διαπραγματευτεί επί του θέματος μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα αποσυρθούν πρώτα οι αμφιλεγόμενες νομοθετικές προτάσεις.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρόμαν Πολάνσκι: Ταινία για το σκάνδαλο βιασμού θα αφηγείται την ιστορία από τη σκοπιά 13χρονου θύματος

Διεθνή / Ρόμαν Πολάνσκι: Ταινία για το σκάνδαλο βιασμού θα αφηγείται την ιστορία από την σκοπιά ανήλικου τότε θύματος

Η ταινία «The Girl», βασισμένη στα απομνημονεύματα της Σαμάνθα Γκάιμερ, θα επανεξετάσει «ένα από τα πιο διαβόητα σκάνδαλα του Χόλιγουντ μέσα από τα μάτια του προσώπου που παρερμηνεύτηκε περισσότερο»
THE LIFO TEAM
Η Γαλλία εγκρίνει τον προϋπολογισμό μετά από μήνες διαμάχης και προτάσεων μομφής

Διεθνή / Η Γαλλία ενέκρινε τον κρατικό προϋπολογισμό μετά από μήνες διαμάχης και προτάσεων μομφής

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Λεκορνί κατάφερε να περάσει τον προϋπολογισμό μόνο επειδή το Σοσιαλιστικό Κόμμα συμφώνησε να μην καταψηφίσει την κυβέρνηση, με αντάλλαγμα ορισμένες παραχωρήσεις
THE LIFO TEAM
Η Ινδία σύναψε εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ και σταματά να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο

Διεθνή / Η Ινδία σύναψε εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ και σταματά να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο

«Συμφώνησε να σταματήσει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο και να αγοράζει πολύ περισσότερο πετρέλαιο από τις Ηνωμένες Πολιτείες και, ενδεχομένως, από τη Βενεζουέλα», ανέφερε ο Τραμπ σχετικά με τη συζήτησή του με τον Ναρέντρα Μόντι
THE LIFO TEAM