No.1

Ταραχές σε εργοστάσιο στο Βιετνάμ

Ταραχές σε εργοστάσιο στο Βιετνάμ Facebook Twitter
0

Βίαιες ταραχές ξέσπασαν εχθές στην υπό κατασκευή εργοστασιακή μονάδα που θα παράγει κινητά και tablets της Samsung που βρίσκεται επαρχία Thai Nguyen, στο βόρειο Βιετνάμ, μεταξύ εργαζομένων, φυλάκων του χώρου και αστυνομικών δυνάμεων. Αποτέλεσμα των ταραχών, που προκάλεσε εκτεταμένη πυρκαγιά στο εργοστάσιο, ήταν να τραυματιστούν 13 άνθρωποι εκ των οποίων οι τέσσερις σοβαρά.

Τις ταραχές πυροδότησε, σύμφωνα με μαρτυρίες, η απαγόρευση εισόδου και ο ξυλοδαρμός εργάτη, από φύλακες, που άργησε να εμφανιστεί στη βάρδια του, όταν εκείνος προσπάθησε να εισέλθει στο χώρο. Το υπο κατασκευή εργοστάσιο της Samsung αξίας 3 δισ. δολαρίων, υπέστη μικρές υλικές ζημιές από την πυρκαγιά και είναι το δεύτερο της εταιρείας που λειτουργεί στη χώρα. Η Samsung, με δήλωσή της στο επίσημο εταιρικό blog της, υποσχέθηκε ότι "θα κάνει το παν ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον, παρόμοια περιστατικά".

[via]

0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM
ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM