ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Αιματοβαμμένες εκλογές στο Μπαγκλαντές

Αιματοβαμμένες εκλογές στο Μπαγκλαντές Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε βίαια επεισόδια στο Μπανγκλαντές μετά την έναρξη της ψηφοφορίας για τις βουλευτικές εκλογές, τις οποίες μποϊκοτάρει η αντιπολίτευση, ενώ υπάρχουν και καταγγελίες για νοθεία.

Οι αρχές ανέστειλαν την εκλογική διαδικασία σε τουλάχιστον 139 κέντρα σε σύνολο 18.000 αφού διαδηλωτές επιτέθηκαν εναντίον τους και πήραν τις κάλπες για να εμποδίσουν τη διεξαγωγή των εκλογών, ενώ από το Σάββατο το βράδυ έχουν σημειωθεί επιθέσεις σε περισσότερα από 200 εκλογικά κέντρα. Τα εκλογικά κέντρα άνοιξαν μόνο στις 147 από τις 300 εκλογικές περιφέρειες, ενώ έχουν κληθεί να ψηφίσουν μόλις 44 εκατομμύρια άνθρωποι σε σύνολο 92 εκατομμυρίων ψηφοφόρων. Στις υπόλοιπες περιφέρειες υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος που πρόσκειται στο κόμμα της Λαϊκής Ένωσης της πρωθυπουργού Σέιχ Χασίνα Ουαζέντ, οπότε δεν κρίθηκε απαραίτητο να διεξαχθεί ψηφοφορία.

Τα κυριότερα κόμματα της αντιπολίτευσης μποϊκοτάρουν την εκλογική αναμέτρηση, κατηγορώντας τον κυβερνητικό συνασπισμό για επιχείρηση νοθείας. Τα περισσότερα ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης είτε έχουν συλληφθεί ή κρύβονται. Ουσιαστικά δηλαδή η κυβέρνηση κατήλθε στις εκλογές χωρίς αντίπαλο. Η Χασίνα, πρωθυπουργός του Μπαγκλαντές, αρνήθηκε μάλιστα να επιτρέψει τη σύσταση υπηρεσιακής κυβέρνησης στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

0

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Kneecap: Βρετανικό δικαστήριο απέρριψε την κατηγορία για τρομοκρατία κατά του μέλους του συγκροτήματος

Διεθνή / Kneecap: Δικαστήριο απέρριψε την κατηγορία για τρομοκρατία κατά μέλους του συγκροτήματος

«Η όλη διαδικασία δεν αφορούσε εμένα. Πάντα αφορούσε τη Γάζα, το τι συμβαίνει αν τολμήσεις να μιλήσεις», είπε ο Liam Óg Ó hAnnaidh μιλώντας στον κόσμο που βρισκόταν έξω από το δικαστήριο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Άγνωστα drones πέταξαν πάνω από στρατιωτική βάση που εκπαιδεύει Ουκρανούς στρατιώτες

Διεθνή / Γαλλία: Άγνωστα drones πέταξαν πάνω από στρατιωτική βάση που εκπαίδευε Ουκρανούς στρατιώτες

Η γαλλική νομοθεσία απαγορεύει αυστηρά τις πτήσεις πολιτικών drones πάνω από στρατιωτικές εγκαταστάσεις, χαρακτηρίζοντας τέτοιες παραβιάσεις απειλή για την εθνική ασφάλεια
LIFO NEWSROOM