Δεν θα χάσουν το ΑΑΑ, οι ΗΠΑ, λέει η Fitch

Δεν θα χάσουν το ΑΑΑ, οι ΗΠΑ, λέει η Fitch Facebook Twitter
0

Ο Οίκος αξιολόγησης Fitch ανέφερε πως τα «ρολά» που κατέβηκαν σήμερα σε δημόσιες υπηρεσίες των ΗΠΑ, δεν θα προκαλέσουν υποβάθμιση της αξιολόγησης των ΗΠΑ (ΑΑΑ).

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που τελικά Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι δεν συμφωνήσουν για το ανώτατο όριο του χρέους της χώρας, τότε η επενδυτική εμπιστοσύνη προς τη χώρα, είναι πολύ πιθανό να κλονιστεί.

Το σημερινο shutdown μπορεί να προκαλέσει αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους, προειδοποιεί η Fitch, οπότε θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία, αλλιως οι ΗΠΑ πιθανόν και να αντιμετωπίσουν χρεοκοπία.

Μέχρι τις 17 Οκτωβρίου η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα πρέπει να έχει συμφωνήσει σε αύξηση του χρέους. Αν αυτό δεν γίνει τότε θα χρειαστεί περαιτέρω μείωση των τρεχουσων δαπανών.

Ακόμα και τότε όμως, σύμφωνα με τον Οικο, οι δανειακές υποχρεώσεις των ΗΠΑ θα μπορούν να καλύπτονται στην ώρα τους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Christopher Anderson «αποδομεί» με τον φακό του την αψεγάδιαστη εικόνα των ανθρώπων του Τραμπ

Διεθνή / Ο Christopher Anderson «αποδομεί» με τον φακό του την αψεγάδιαστη εικόνα των ανθρώπων του Τραμπ

Ο Αμερικανός φωτογράφος εξηγεί ότι στόχος του δεν ήταν να προκαλέσει, αλλά να αποτυπώσει την πολιτική εξουσία χωρίς φίλτρα, μακριά από τη στιλιζαρισμένη εικόνα που επιβάλλει το Trumpworld
THE LIFO TEAM