Σικόρσκι: Για το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας, ευθύνεται η Ρωσία

Σικόρσκι: Για το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας, ευθύνεται η Ρωσία Facebook Twitter
0

Ευθύνες στη Ρωσία για το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας, επέρριψε ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Ράντοσλαβ Σικόρσκι, τονίζοντας ότι η Μόσχα θα μπορούσε να ασκήσει πιέσεις στο καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Μάλιστα, ο πολωνός υπουργός, ανέφερε πως το συριακό χημικό οπλοστάσιο, χρονολογείται από τη σοβιετική περίοδο.

«Η Ρωσία δεν σταματά να υπογραμμίζει την αντίθεσή της στη χρήση χημικών όπλων όμως ξέρουμε καλά ότι το συριακό οπλοστάσιο ανάγεται στην εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, είναι σοβιετικής τεχνολογίας. Πιστεύω ότι εάν η Ρωσία δήλωνε έτοιμη να αναλάβει την ασφάλεια του συριακού χημικού οπλοστασίου, θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στην εξέλιξη της κατάστασης», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ είχε δηλώσει ότι η χώρα του δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, γιατί δεν έχει πειστεί ότι «μια επίθεση μπορεί να σταματήσει τα εγκλήματα».

Η Πολωνία συμμετείχε στις επιχειρήσεις στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν στο πλευρό των ΗΠΑ όμως πλέον έχει περιορίσει τις αποστολές στο εξωτερικό και επικεντρώνεται στον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεών της.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θα διατάξει έρευνα για τις φερόμενες σχέσεις Έπσταϊν και Κλίντον

Διεθνή / Ο Τραμπ θα διατάξει έρευνα για τις φερόμενες σχέσεις Έπσταϊν και Κλίντον

«Ο Έπσταϊν ήταν Δημοκρατικός, και είναι πρόβλημα των Δημοκρατικών...Όλοι ξέρουν για αυτόν. Μην χάνετε τον χρόνο σας με τον Τραμπ. Έχω μια χώρα να διοικήσω!», έγραψε σε ανάρτησή του, ο Ντόναλντ Τραμπ
LIFO NEWSROOM
«Πράσινη ζώνη» και «κόκκινη ζώνη»: Tο αμερικανικό σχέδιο που αλλάζει τον χάρτη της Γάζας

Διεθνή / «Πράσινη ζώνη» και «κόκκινη ζώνη»: Tο αμερικανικό σχέδιο που αλλάζει τον χάρτη της Γάζας

Κεντρικό στοιχείο του αμερικανικού σχεδιασμού είναι η δημιουργία μιας διεθνούς δύναμης σταθεροποίησης, που προβλέπεται να στηριχθεί κυρίως σε ευρωπαϊκά στρατεύματα
LIFO NEWSROOM