Οι Ρώσοι στέλνουν μήνυμα φιλίας στον «καταζητούμενο» Σνόουντεν

Οι Ρώσοι στέλνουν μήνυμα φιλίας στον «καταζητούμενο» Σνόουντεν Facebook Twitter
0

Ο Εντουαρντ Σνόουντεν, ο πρώην τεχνικός της CIA που αποκάλυψε το ομοσπονδιακό πρόγραμμα παρακολούθησης τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ, έχει εξαφανισθεί από το ξενοδοχείο του στο Χονγκ Κονγκ από χθες το μεσημέρι. Δεν είναι γνωστό πού βρίσκεται, αλλά δημοσιογραφικές πηγές πιστεύουν ότι παραμένει στο Χονγκ Κονγκ.

Εκπρόσωπος του γραφείου του επικεφαλής των υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ δήλωσε ότι η υπόθεση παραπέμφθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης ως τέλεση εγκληματικής πράξης.

Παράλληλα, κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου και φέρει τον τίτλο «Συγχώρεση για τον Εντουαρντ Σνόουντεν» έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 30.000 υπογραφές.

Στη Μόσχα, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε στην εφημερίδα Kommersant ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να εξετάσει τυχόν αίτημα χορήγησης ασύλου του Εντουαρντ Σνόουντεν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπό εξαφάνιση είδος σολομού εμφνίστηκε μετά από 100 χρόνια στην Καλιφόρνια

Διεθνή / Υπό εξαφάνιση είδος σολομού εμφανίστηκε μετά από 100 χρόνια στην Καλιφόρνια

Ο σολομός Chinook που μεταναστεύει το χειμώνα θεωρείται απειλούμενο είδος από την NOAA και έχει χαρακτηριστεί από τον οργανισμό ως «ένα από τα εννέα είδη που θεωρούνται πιο απειλούμενα με εξαφάνιση στο εγγύς μέλλον»
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Υπό την πίεση διαδηλώσεων και ΕΕ, ο Ζελένσκι αποκαθιστά τη ανεξαρτησία των αρχών κατά της διαφθοράς

Διεθνή / Ουκρανία: Υπό την πίεση διαδηλώσεων και ΕΕ, ο Ζελένσκι αποκαθιστά τη ανεξαρτησία των αρχών κατά της διαφθοράς

Το ουκρανικό κοινοβούλιο ανέτρεψε αμφιλεγόμενο νόμο που υπονόμευε τις ανεξάρτητες αρχές κατά της διαφθοράς, μετά από μαζικές διαδηλώσεις και ευρωπαϊκές πιέσεις
LIFO NEWSROOM
Έκθεση-σοκ για την Αιθιοπία: Μαζικοί βιασμοί παιδιών, εξαναγκαστικές εγκυμοσύνες για να «εξαλειφθεί το Τιγκράι»

Διεθνή / Αιθιοπία: Μαζικοί βιασμοί παιδιών και εξαναγκαστικές εγκυμοσύνες για να «εξαλειφθεί το Τιγκράι»

Νέα έρευνα καταγράφει συστηματική χρήση σεξουαλικής βίας ως όπλο πολέμου στο Τιγκράι: βιασμοί χιλιάδων γυναικών και παιδιών, εγκυμοσύνες υπό πίεση και μυριάδες τραυματισμοί
LIFO NEWSROOM
Βραζιλία: Η απειλή Τραμπ για δασμούς 50% σε πορτοκάλια, καφέ και βοδινό φέρνει αναταραχή στους αγρότες

Διεθνή / Βραζιλία: Η απειλή Τραμπ για δασμούς 50% σε πορτοκάλια, καφέ και βοδινό φέρνει αναταραχή στους αγρότες

Η προειδοποίηση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για επιβολή δασμού 50% στα βασικά βραζιλιάνικα αγροτικά προϊόντα προκαλεί ανησυχία για την επίδραση στις εξαγωγές πορτοκαλιού, καφέ και βοδινού κρέατος, με φόβους για αύξηση τιμών στους Αμερικανούς καταναλωτές
LIFO NEWSROOM