Ένα νέο τοπίο στα ΜΜΕ οραματίζεται ο Αλέξης Τσίπρας

Ένα νέο τοπίο στα ΜΜΕ οραματίζεται ο Αλέξης Τσίπρας Facebook Twitter
0

Σειρά προτάσεων για τη δημιουργία ενός νέου τοπίου στο χώρο των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας (ΜΜΕ) παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας.


Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση για τα ΜΜΕ, τόνισε ότι φιλοδοξία του ΣΥΡΙΖΑ είναι να βάλει «ένα τέλος σε αυτό το σάπιο σύστημα, να βάλει ένα τέλος στη διαπλοκή».

Ένα από τα πρώτα μέτρα που θα λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ αν γίνει κυβέρνηση, ανακοίνωσε, θα είναι η αδειοδότηση για την απόκτηση άδειας λειτουργίας των ΜΜΕ  από μηδενική βάση, ενώ, όπως σημείωσε, θα αποκλείονται από τους διαγωνισμούς επιχειρήσεις που δεν έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους σε ασφαλιστικά ταμεία και εργαζομένους, και όσες δεν τηρούν τα προβλεπόμενα από το νόμο εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα, καθώς και όσες δεν τηρούν κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Αναλύοντας την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας, όπως διαμορφώθηκε από το ξέσπασμα της κρίσης το 2009, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι οι δυνάμεις που στηρίζουν τη μνημονιακή πολιτική στηρίχθηκαν σε ΜΜΕ. Το μιντιακό σύστημα, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η  πλειοψηφία των μεγάλων ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας και πλέον η απαξιωμένη και χειραγωγημένη ΕΡΤ, που κεντρικός στόχος της κυβέρνησης είναι να μετατραπεί σε μια σύγχρονη ΥΕΝΕΔ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΟΝΑΚΟ

Πολιτική / Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό: Συναντήθηκε με Μητσοτάκη και Τασούλα

Κατά τις συναντήσεις, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας για βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου και τον ρόλο της Μεσογείου ως κοινού σημείου αναφοράς
THE LIFO TEAM