Η τραγουδίστρια που κατηγορείται πως προσπάθησε να «βουτήξει» χρήματα του ΕΣΠΑ

Η τραγουδίστρια που κατηγορείται πως προσπάθησε να «βουτήξει» χρήματα του ΕΣΠΑ Facebook Twitter
2

H τραγουδίστρια Τζίνα Σπηλιωτοπούλου που βρέθηκε στο απόγειο της καριέρας της στη δεκαετία του ’80 κατηγορείται ότι προσπάθησε μαζί με συνεργό της να πάρει χρήματα από το ΕΣΠΑ με πλαστά χαρτιά.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε είναι κατά πέντε προσώπων, που εμπλέκονται σε υπόθεση απόπειρας υφαρπαγής επιχορήγησης επιχειρηματικής πρότασης, μέσω του προγράμματος «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα», που υπάγεται στο ΕΣΠΑ 2007-2013.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δυο από τους κατηγορουμένους, μέτοχοι υπό σύσταση εταιρείας, χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα ως δικαιολογητικά, συνυπέβαλαν επιχειρηματική πρόταση σε μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία έχει ως αντικείμενο την αξιολόγηση, προετοιμασία και διαπραγμάτευση εθνικών και περιφερειακών προτάσεων, που υποβάλλονται στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες. Αξίζει να σημειωθεί η μία από τους δυο κατηγορούμενους είναι η 57χρονη τραγουδίστρια.

Η επιχειρηματική πρόταση αφορούσε δραστηριότητες διεπιστημονικών ερευνών και πειραματικών υπηρεσιών, εκπαιδευτικού χαρακτήρα με την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών και ρομποτικής. Τα πλαστά έγγραφα αφορούσαν «δήθεν» πτυχία Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων των Η.Π.Α και της Πάτρας, καθώς και Ινστιτούτου των Χανίων.

Η τραγουδίστρια που κατηγορείται πως προσπάθησε να «βουτήξει» χρήματα του ΕΣΠΑ Facebook Twitter

Επιπλέον, οι τρεις υπόλοιποι κατηγορούμενοι, υπάλληλοι- αξιολογητές της μη κερδοσκοπικής εταιρείας, έκαναν δεκτά τα δικαιολογητικά, χωρίς να διαπιστώσουν, όπως όφειλαν, ότι ήταν πλαστά και ανακριβή, με αποτέλεσμα να προωθήσουν την πρόταση στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας και να εγκριθεί οικονομική επιχορήγηση, ύψους 73.609 ευρώ.

Η εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας είχε σαν αποτέλεσμα να μην εκταμιευθεί το ποσό και να αποφευχθεί έτσι η βλάβη σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γενικότερα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβάλλεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΣΕΕ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ

Ελλάδα / Γιάννης Παναγόπουλος: «Είμαι στη διάθεση της Δικαιοσύνης» – Τι έδειξε η έρευνα για τις εταιρείες «οχήματα»

Ο Γιάννης Παναγόπουλος και έξι πρόσωπα που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες ή νόμιμοι εκπρόσωποι των εταιρειών αυτών, φέρονται σύμφωνα με την έρευνα, να υπεξαίρεσαν δύο εκατομμύρια ευρώ
THE LIFO TEAM
ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΚΙΝΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΝΑΤΟ

Ελλάδα / Υπόθεση κατασκοπείας: Πώς έφτασε η ΕΥΠ στα ίχνη του αξιωματικού - Έδινε πληροφορίες για ΝΑΤΟϊκά σχέδια

Ο αξιωματικός που υπηρετούσε σε θέση ευθύνης, κατηγορείται ότι συνειδητά μετέδιδε σε τρίτους άκρως απόρρητες στρατιωτικές πληροφορίες, που θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια
THE LIFO TEAM