Βουλή: Αποφασίστηκε η άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΒΟΥΛΗ Facebook Twitter
Φωτ. Eurokinissi
0

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, με 169 ψήφους, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.

Η άρση ασυλίας έρχεται μετά από μήνυση του πρώην στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή, για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και αθέμιτη επιρροή σε δικαστικούς λειτουργούς για την υπόθεση των διορισμών στον Οργανισμό.

Ειδικότερα στην ψηφοφορία, συμμετείχαν 252 βουλευτές, εκ των οποίων οι 169 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Πολάκη, «κατά» ψήφισαν οι 73 και «παρών» 10 βουλευτές.

Τι ανέφερε ο Παύλος Πολάκης για την άρση ασυλίας

Κατά την ομιλία του ο Παύλος Πολάκης μίλησε για την «χειρότερη» και πιο «προκλητική» άρση ασυλίας του από το σύνολο των 13 ίδιων αποφάσεων, τις οποίες -κατά τον ισχυρισμό του- προκαλεί η ΝΔ. «Βρέθηκε εισαγγελέας που έστειλε στη Βουλή φάκελο, ότι καταθέτοντας σε δικαστήριο άσκησα αθέμιτη επιρροή στους δικαστές. Αυτός είναι αυταρχισμός, είναι ανατίναξη του δικαιϊκού μας συστήματος», ισχυρίστηκε επιτιθέμενος στην Δικαιοσύνη κάνοντας λόγο για «τον πιο βαριά άρρωστο θεσμό» στην Ελλάδα.

«Κατέθεσα ενόρκως για να υπερασπιστώ το δημόσιο χρήμα και μου έκανε ο Πουλής μήνυση. Και βρέθηκε εισαγγελέας να το στείλει αυτό στη Βουλή» είπε και υποστήριξε ότι η Δικαιοσύνη κουκουλώνει και καθυστερεί στην τραγωδία των Τεμπών, αφήνει να υπάρχουν «Φραπέδες», ενώ «έχουμε την υπόθεση Siemens που τελεσιδικεί το ‘19», επέμεινε ο Παύλος Πολάκης, επιτιθέμενος και στον Άδωνη Γεωργιάδη.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Νίκος Παππάς, είπε ότι η ΝΔ δεν μπορεί να έχει άποψη για το πώς πολιτεύεται ο Παύλος Πολάκης, ωστόσο - όπως είπε - δεν μιλάμε σήμερα για αυτό, αλλά για το εάν βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, θα πάει στα δικαστήρια επειδή όχι κατέθεσε μια άποψη δημοσίως, όχι μίλησε από το βήμα της Βουλής, με κάποιον τρόπο, αλλά διότι κατέθεσε ενόρκως ενώπιον της Δικαιοσύνης.

«Καταλαβαίνετε τι προηγούμενο δημιουργείται αν σήμερα το Κοινοβούλιο άρει την ασυλία του Παύλου Πολάκη, γι αυτόν τον λόγο; Υπάρχει ένα θεμελιακό ζήτημα αρχής. Αν συμβεί ο ίδιο θα πρέπει να αρθεί η ασυλία και του 'Αδωνι Γεωργιάδη. Αλίμονο αν ακολουθηθεί αυτός ο ολισθηρός δρόμος» είπε ο κ. Παππάς.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM