Σύροι κρύβονται σε σπηλιά για να γλιτώσουν από τον εμφύλιο

0

Στη Βόρεια Συρία, σε ένα από τα πολλαπλά εμφυλιακά μέτωπα, μία ομάδα Σύρων βρήκε ένα εναλλακτικό τρόπο για να απομονωθεί και να προστατευτεί από τον ήχο του πολέμου που τους περιτριγυρίζει.

Ο λόγος για ένα σπήλαιο που στην αρχαιότητα χρησιμοποιούταν ως νεκρικός θάλαμος των Ρωμαίων και τώρα προστατεύει μία οικογένεια.

Η σπηλιά φιλοξενεί εφτά παιδιά, που κρύβονται μέχρι να έρθει η μητέρα τους με το φαγητό. Ο πατέρας τους έχασε τη ζωή τους πριν από μερικές εβδομάδες. Το μεγαλύτερο σε ηλικία παιδί που είναι μόλις 13 χρονών εκφράζει στον απεσταλμένο του BBC, ότι φοβάται τους βομβαρδισμούς, ενώ ανησυχεί για τη ζωή της μητέρας του.

Ο Αμπντούλ Ραχμάν, που είναι ένας από τους μαχητές που προσπαθούν να αντισταθούν στα κυβερνητικά πυρά, αναφέρει: «Αν μείνεις εδώ, θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος ότι μπορεί να χάσεις τη ζωή σου ανά πάσα στιγμή».

Η περιοχή όπου βρίσκεται η κρυψώνα κάποτε έσφυζε από ζωή, τώρα έχουν απομείνει 100 άνθρωποι, καθώς οι υπόλοιποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους .

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κινεζικό πολεμικό πλοίο συγκρούστηκε με σκάφος της κινεζικής ακτοφυλακής ενώ καταδίωκε πλοίο των Φιλιππίνων

Διεθνή / Κινεζικό πολεμικό πλοίο συγκρούστηκε με σκάφος της κινεζικής ακτοφυλακής ενώ καταδίωκε πλοίο των Φιλιππίνων

Βίντεο δείχνει σκάφος της κινεζικής ακτοφυλακής να εκτοξεύει αντλίες νερού κατά την καταδίωξη πλοίου της ακτοφυλακής των Φιλιππίνων, πριν συγκρουστεί με θόρυβο με ένα πολύ μεγαλύτερο κινεζικό πολεμικό πλοίο
LIFO NEWSROOM
Ποιος ήταν ο Άνας αλ-Σαρίφ, ο γνωστός δημοσιογράφος της Γάζας που σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα

Διεθνή / Ποιος ήταν ο Άνας αλ-Σαρίφ, ο γνωστός δημοσιογράφος της Γάζας που σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα

Στενοί συνεργάτες του τον περιγράφουν ως θαρραλέο και αφοσιωμένο - Το Ισραήλ είχε στο παρελθόν κατηγορήσει τον Σαρίφ ότι ήταν μέλος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς.
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέτει την αστυνομία της Ουάσινγκτον υπό ομοσπονδιακό έλεγχο και κινητοποιεί την Εθνοφρουρά

Διεθνή / Ο Τραμπ θέτει την αστυνομία της Ουάσινγκτον υπό ομοσπονδιακό έλεγχο και κινητοποιεί την Εθνοφρουρά

Η απόφαση προβλέπει την κινητοποίηση περίπου 800 ανδρών και γυναικών της Εθνοφρουράς στην Ουάσινγκτον, σε μία σειρά μέτρων για την «απελευθέρωση» της πρωτεύουσας 
LIFO NEWSROOM