Γαλλία: Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν άνδρα που απειλούσε περαστικούς

Γαλλία: Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν άνδρα που απειλούσε περαστικούς Facebook Twitter
Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν άνδρα που απειλούσε περαστικούς στη Γαλλία / Φωτ αρχείου Unsplash
0

Νεκρός από πυρά αστυνομικών έπεσε άνδρας που απειλούσε περαστικούς στη Γαλλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP), ο άνδρας κρατούσε μαχαίρι και πυροβολήθηκε θανάσιμα από έναν εκ των αστυνομικών της εθνικής αστυνομίας στο κέντρο του Αιάκειο, στη νότια Κορσική. Όπως ανέφεραν οι αρχές, ο 26χρονος απειλούσε καταστηματάρχες και περαστικούς.

Ο εισαγγελέας του Αιάκειου, Νικολά Σετ, δήλωσε ότι έχει διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε βάρος του αστυνομικού που πυροβόλησε, καθώς και για «απόπειρα ανθρωποκτονίας» σε βάρος του θύματος.

Γαλλία: Αποκλείεται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας

Ο 26χρονος δέχτηκε μία ή περισσότερες σφαίρες και τραυματίστηκε θανάσιμα. Ο εισαγγελέας ανέφερε επίσης: «Σε αυτό το στάδιο αποκλείω το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης, καθώς δεν διατυπώθηκε καμία απειλή τέτοιου χαρακτήρα».

Σύμφωνα με το AFP, οι αστυνομικοί επιχείρησαν αρχικά να χρησιμοποιήσουν τέιζερ για να ακινητοποιήσουν τον νεαρό άνδρα, χωρίς αποτέλεσμα. Στη συνέχεια, ένας από αυτούς τον πυροβόλησε περισσότερες από μία φορές.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν τους αστυνομικούς να ακολουθούν τον 26χρονο με προτεταμένα όπλα, σε κεντρικό και πολυσύχναστο σημείο της πόλης.

Με πληροφορίες από AFP

 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Διεθνή / Βαλτιμόρη: Διώξεις στην εταιρεία του πλοίου για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ερευνητές και δεν ενημέρωσε επαρκώς την αμερικανική ακτοφυλακή για τεχνικά προβλήματα και κινδύνους ασφαλείας στο πλοίο
THE LIFO TEAM