Τουλάχιστον 21 νεκροί από κατολίσθηση στην Κένυα – Δεκάδες αγνοούμενοι

Τουλάχιστον 21 νεκροί από κατολίσθηση στην Κένυα – Δεκάδες αγνοούμενοι Facebook Twitter
Φωτ: Kenyan Government
0

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Κένυα, έπειτα από μεγάλη κατολίσθηση που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή Marakwet East, στα δυτικά της χώρας, μετά από σφοδρές βροχοπτώσεις.

Ο υπουργός Εσωτερικών Κιπτσούμπα Μουρκόμεν επιβεβαίωσε ότι οι σοροί των θυμάτων έχουν μεταφερθεί σε κοντινό αεροδιάδρομο, ενώ περισσότερα από 30 άτομα παραμένουν αγνοούμενα. Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, 25 άνθρωποι με σοβαρά τραύματα διακομίστηκαν με ελικόπτερα σε νοσοκομεία για ιατρική περίθαλψη.

Η Κενυατική Ερυθρά Ημισέληνος, που συντονίζει τις επιχειρήσεις διάσωσης, ανακοίνωσε ότι οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο παραμένουν απροσπέλαστες από το οδικό δίκτυο, λόγω κατολισθήσεων και ξαφνικών πλημμυρών. Οι αρχές ανέστειλαν προσωρινά τις έρευνες το βράδυ του Σαββάτου, με την υπόσχεση να τις συνεχίσουν την Κυριακή, καθώς οι καιρικές συνθήκες παραμένουν επικίνδυνες.

«Οι προετοιμασίες για τη μεταφορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους πληγέντες βρίσκονται σε εξέλιξη», δήλωσε ο Μουρκόμεν, προσθέτοντας ότι στρατιωτικά και αστυνομικά ελικόπτερα έχουν τεθεί σε ετοιμότητα για τη μεταφορά εφοδίων.

Η Κένυα διανύει τη δεύτερη περίοδο βροχοπτώσεων του έτους, η οποία, αν και συνήθως μικρότερης διάρκειας, φέτος αποδεικνύεται εξαιρετικά έντονη. Η κυβέρνηση απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους που ζουν κοντά σε εποχικά ποτάμια ή σε περιοχές όπου σημειώθηκαν κατολισθήσεις να μετακινηθούν άμεσα σε ασφαλέστερα μέρη.

Παρόμοια φαινόμενα στην Ουγκάντα

Την ίδια στιγμή, στα σύνορα με την Ουγκάντα, κατολισθήσεις και πλημμύρες έχουν προκαλέσει τον θάνατο αρκετών ανθρώπων τις τελευταίες ημέρες. Το Σάββατο, η Ερυθρά Ημισέληνος της Ουγκάντας ανακοίνωσε νέα κατολίσθηση στο χωριό Kapsomo, στην ανατολική χώρα, που κατέστρεψε ένα σπίτι και σκότωσε τέσσερα άτομα.

Οι αρχές ανέφεραν ότι οι πλημμύρες έχουν πλήξει σοβαρά τα χωριά κοντά στις όχθες των ποταμών του διαμερίσματος Bulambuli, καθώς η συνεχής βροχόπτωση προκάλεσε υπερχείλιση των ποταμών Astiri και Sipi, με αποτέλεσμα εκτεταμένες ζημιές σε κατοικίες, καλλιέργειες και υποδομές.

 Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΣ

Διεθνή / Τουρκία: Τι βρήκε η αστυνομία στο κινητό του 14χρονου δράστη που σκότωσε εννέα ανθρώπους

Συνελήφθη ο πατέρας του, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι πρώην αστυνομικός επιθεωρητής - Βίντεο από κάμερες του σχολείου δείχνουν τη στιγμή που ξεκινά η ένοπλη επίθεση
THE LIFO TEAM
ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ

Διεθνή / Βόρεια Κορέα: Για «ραγδαία ενίσχυση του πυρηνικού της οπλοστασίου» προειδοποιεί ο ΟΗΕ

Η Βόρεια Κορέα έχει σημειώσει «πολύ σοβαρή» πρόοδο στην ικανότητά της να αυξήσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο, σύμφωνα με τον επικεφαλής στη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΥΑΝ ΜΠΑΡΓΚΟΥΤΙ ΙΣΡΑΗΛ ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Διεθνή / Μαρουάν Μπαργκούτι: Σε κίνδυνο ο Παλαιστίνιος ηγέτης λόγω «αυξανόμενης κακομεταχείρισης» στις φυλακές του Ισραήλ

Ο «Μαντέλα της Παλαιστίνης» υπέστη πρόσφατα τρεις επιθέσεις, μεταξύ των οποίων και μια επίθεση κατά την οποία οι δεσμοφύλακες έβαλαν ένα σκυλί να του ορμήξει, σύμφωνα με τον δικηγόρο του
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Η «σιωπή» του Πέτερ Μαγιάρ για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας προκαλεί ανησυχία

Στην εκστρατεία που του χάρισε τη νίκη, ο νεοεκλεγείς Ούγγρος πρωθυπουργός εστίασε σε αρκετά βασικά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα του, αφήνοντας ωστόσο «απ' έξω» τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας
THE LIFO TEAM