Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία» Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Μήνυμα στήριξης στη δημόσια εκπαίδευση έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου, το οποίο λειτουργεί ως 5ο Ημερήσιο Γυμνάσιο της πόλης και ανήκει στο δίκτυο των Δημόσιων Ωνάσειων Σχολείων.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τα Ωνάσεια «εργαστήριο καινοτομίας για ένα νέο μοντέλο εκπαίδευσης», τονίζοντας ότι στόχος τους είναι να εφοδιάσουν τους μαθητές με γνώσεις και δεξιότητες για έναν κόσμο «συναρπαστικό αλλά και αβέβαιο».

Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία» Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε το Ίδρυμα Ωνάση και τον πρόεδρό του, Αντώνη Παπαδημητρίου, για τη συνεργασία με το δημόσιο που κατέστησε εφικτή τη δημιουργία του νέου θεσμού. Όπως είπε, προγραμματίζεται η λειτουργία 22 τέτοιων σχολείων, πλήρως ανακαινισμένων και εξοπλισμένων, τα οποία θα παρέχουν επιμόρφωση σε εκπαιδευτικούς και θα αξιοποιούν νέες τεχνολογίες, με ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη.

Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία» Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi

«Τα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία δεν είναι απλώς σύγχρονα κτίρια· είναι δομές που βάζουν την καινοτομία και την εκπαίδευση στην πρώτη γραμμή», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η μεγαλύτερη ικανοποίηση είναι «να βλέπουμε χαμογελαστά παιδιά και καθηγητές που στηρίζουν αυτή τη μεγάλη σύμπραξη».

Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία» Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ακόμη ότι ο ίδιος επέμεινε να δημιουργηθεί ένα από τα σχολεία στο Περιστέρι, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία «ιδιαίτερα σημαντική» και εκφράζοντας την ευχή να ολοκληρωθεί σύντομα το δίκτυο όλων των Ωνάσειων Σχολείων.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Παπαδημητρίου, ανέφερε από την πλευρά του: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος με ενθουσιασμό -πρέπει να πω- δέχθηκε την πρότασή μας να κάνουμε τα 22 Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία, την Υπουργό, την κα Ζαχαράκη, η οποία μας έλυσε ένα σωρό σοβαρά προβλήματα με αποτελεσματικότητα. Θα μου επιτρέψετε, κ. Πρωθυπουργέ, να αναφέρω και τον κ. Πιερρακάκη, επί της υπουργίας του οποίου, ως Υπουργού Παιδείας, ψηφίστηκε το νομοσχέδιο, με υπερκομματική πλειοψηφία στη Βουλή.

Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία» Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi

Τα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία είναι κυρίως δημόσια σχολεία, υπηρετούν τη δημόσια παιδεία, τα παιδιά δεν πληρώνουν -εννοείται- ποτέ τίποτα. Εμείς στο Ίδρυμα Ωνάση υποστηρίζουμε τον δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας και στεκόμαστε αρωγοί στο κράτος και στο Υπουργείο Παιδείας, για να γίνει το Δημόσιο Ωνάσειο Σχολείο ένα σχολείο το οποίο θα αγαπήσουν τα παιδιά, θα αγαπήσουν οι γονείς και θα αγαπήσουν οι εκπαιδευτικοί».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΟΝΑΚΟ

Πολιτική / Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό: Συναντήθηκε με Μητσοτάκη και Τασούλα

Κατά τις συναντήσεις, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας για βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου και τον ρόλο της Μεσογείου ως κοινού σημείου αναφοράς
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Χουσεΐν αλ-Σεΐχ
THE LIFO TEAM