Συνελήφθησαν επτά αστυνομικοί για συμμετοχή σε διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθησαν επτά αστυνομικοί για συμμετοχή σε διακίνηση ναρκωτικών Facebook Twitter
3

Επτά αστυνομικοί (3 αξιωματικοί, 3 αρχιφύλακες, 1 υπαρχιφύλακας) από Θεσσαλονίκη, Γιαννιτσά, Βόλο και Αγρίνιο κατηγορούνται ότι εμπλέκονται σε εγκληματική οργάνωση που εισήγε και διακινούσε ναρκωτικά από την Αλβανία στη χώρα μας. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 29 άτομα, έχει σχηματιστεί δικογραφία για 58, ενώ εκτιμάται πως οι κατηγορούμενοι θα ξεπεράσουν τελικά τους 80.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί φέρονται ότι βοηθούσαν τη δράση των εμπόρων, καλύπτοντας τις παράνομες δραστηριότητές τους και παρέχοντας προστασία στη μεταφορά των ναρκωτικών. Σε ορισμένες περιπτώσεις που οι έμποροι τους έδιναν πληροφορίες για κάποιους διακινητές ναρκωτικών και γίνονταν συλλήψεις, οι επίορκοι αστυνομικοί με τη σειρά τους «δώριζαν» στους εμπόρους ποσότητες απ αυτές που είχαν κατασχέσει.

500 κιλά χασίς και τουλάχιστον 30 κιλά ηρωίνης είναι η ποσότητα που κατάφεραν οι έμποροι να διακινήσουν από τον Νοέμβριο του 2011 μέχρι την στιγμή της σύλληψης τους. Την υπόθεση ερευνούσε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης για 13 μήνες και οι έρευνες συνεχίζονται.

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναικοκτονία στον Βόλο: Ο 13χρονος γαντζώθηκε στο λαιμό του πατέρα του για να σώσει τη μητέρα του

Ελλάδα / Γυναικοκτονία στον Βόλο: Ο 13χρονος γαντζώθηκε στο λαιμό του πατέρα του για να σώσει τη μητέρα του

Βλέποντας τη μητέρα τους να τρέχει να σωθεί και τον πατέρα να την ακολουθεί με άγριες διαθέσεις, η 16χρονη κόρη και ο 13χρονος γιος, προσπάθησαν να την βοηθήσουν
LIFO NEWSROOM
Χίος: «Για να κάτσει ο Ατζούν Ιλιτζαλί, μας πέταξαν έξω», καταγγέλλουν τέσσερις Τουρκάλες τουρίστριες

Ελλάδα / Χίος: «Για να κάτσει ο Ατζούν Ιλιτζαλί, μας πέταξαν έξω», καταγγέλλουν τέσσερις Τουρκάλες τουρίστριες

Τέσσερις Τουρκάλες υποστηρίζουν ότι τις έδιωξαν από εστιατόριο στη Χίο για να καθίσει ο Ατζούν Ιλιτζαλί με την οικογένειά του - Η απάντηση του Τούρκου παραγωγού
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ