Δέσμευση περιουσιών για τα μέλη του «Κύκλου της Πάτμου»

Δέσμευση περιουσιών για τα μέλη του «Κύκλου της Πάτμου» Facebook Twitter
1

Στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων των μελών της ΜΚΟ «Ο Κύκλος της Πάτμου» αλλά και συγγενών τους, προχωρά η δικαιοσύνη ενώ σχηματίστηκε και δικογραφία σε βάρος 14 μελών της. Η δίωξη είναι σε βαθμό κακουργήματος για απάτη σε βάρος του Δημοσίου και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Όπως αποκαλύφθηκε από τους ελέγχους της Οικονομικής Αστυνομίας, κατά την περίοδο 2000 - 2010, στη Μ.Κ.Ο. εισέρευσε συνολικά, το ποσό των 9,5 εκατ. ευρώ, ενώ το καταχωρημένο στο Βιβλίο Εσόδων -Εξόδων ποσό ανήλθε σε 6,5 εκατ. ευρώ.

Διαπιστώθηκε ότι από τον τραπεζικό λογαριασμό της οργάνωσης είχαν μεταφερθεί ποσά σε λογαριασμούς μελών της, για εξόφληση προσωπικών δανείων, λειτουργία off-shore εταιρείας για ανακαίνιση ακινήτων κ.α.

Η εταιρία που συστάθηκε με σκοπό «τη σύνδεση της θρησκευτικότητας με το περιβάλλον», πραγματοποιούσε ταξίδια με χρηματοδότηση από το κράτος σε διάφορους εξωτικούς προορισμούς στον Αμαζόνιο, στην Αρκτική, στο Μισισιπή, στην Κασπία κι αλλού.  

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανυσηχητική έρευνα για τους 16χρονους στην Ελλάδα - Ουσίες, κάπνισμα και τζόγος στα ύψη

Ελλάδα / Ανησυχητική έρευνα για τους 16χρονους στην Ελλάδα - Ουσίες, κάπνισμα και τζόγος στα ύψη

Υψηλά είναι και τα ποσοστά εθισμού στα social media, σύμφωνα με την έρευνα ESPAD 2024, που πραγματοποιείται σε 37 χώρες σε συνεργασία με τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Ναρκωτικά
LIFO NEWSROOM
28η Οκτωβρίου: Τα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια - Για ποια οχήματα απαγορεύεται η κυκλοφορία

Ελλάδα / 28η Οκτωβρίου: Τα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια - Για ποια οχήματα απαγορεύεται η κυκλοφορία

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ θα τεθούν σε ισχύ από Παρασκευή 24 έως και Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2025, για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια